Sosyal Medya

Güncel

Gülen: Lenin o kadar küfür etmemiştir

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen, bir yıldır kendisine yüzlerce küfür edildiğini söyledi; "Lenin, Allah’ı inkâr ettiği halde o ezip öldürdüğü insanlara o kadar küfür lafı etmemiştir'' dedi.



Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'in, "herkul.org" isimli internet sitesinde "Ne kadar hâlimsin Rabbimiz" baÅŸlıklı bir açıklaması yer aldı. Hükümetle kavga halinde olan ve son olarak hakkında yakalama kararı çıkartılan Gülen, arkadaÅŸlarının kendisine bir dosya verdiÄŸini söyledi. Gülen bu dosyada yaklaşık bir senedir kendisine edilen 400 küfürün yer aldığını ifade etti.

"ArkadaÅŸlar sadece en galizlerini seçmiÅŸlerdi, kocaman bir dosya. Bir seneden beri tam 400 tane küfür lafı var. Ä°nanın Lenin, Allah’ı inkâr ettiÄŸi halde, Marksizm çizgisinde, o ezip öldürdüÄŸü insanlara o kadar küfür lafı etmemiÅŸtir. Her ÅŸeyi Nazizm’e baÄŸlamak isteyen ve ona muhalif gelen herkesi yok etmek suretiyle bir yönüyle dünyada farklı bir ÅŸey tesis etmeye çalışan Hitler, o kadar merhametsiz, o kadar gaddar olmasına raÄŸmen 400 tane küfür kullanmamıştır. Bunlara dense dense küfür müctehidi denir. Oturup kalkıp sürekli kafalarını o istikamette kullanmak suretiyle kafalarında küfür üretiyorlar ve lisanları da ona tercüman oluyor."

14 Aralık'ta Gülen Cemaati'ne yönelik operasyon baÅŸlatılmış, aralarında Samanyolu Yayın Grubu BaÅŸkanı Hidayet Karaca'nın da olduÄŸu dört kiÅŸi tutuklanmıştı. Ä°stanbul 1. Sulh Ceza HâkimliÄŸi de 1999'dan beri ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaÅŸayan Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Yakama talebinde bulunan savcılık, Gülen'in Hizmet hareketi olarak bilinen; medya, ekonomi ve bürokrasi alanlarında kanuna aykırı yapılandığı deÄŸerlendirilen suç örgütünün lideri olarak tanımlamıştı.

7 Åžubat 2012'de MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan'ın gözaltına alınma giriÅŸimi ile krize giren hükümet - Gülen Cemaati iliÅŸkisi, dershanelerin kapatılması kararı ile kavgaya dönüÅŸmüÅŸtü. 17 Aralık 2013'te dört bakanın da adının karıştığı yolsuzluk soruÅŸturması ise kırılma noktası oldu. Bundan bir hafta sonra 25 Aralık'ta ikincisi yapılmak istenen yolsuzluk operasyonu ise hükümetin giriÅŸimi ile gerçekleÅŸemedi. Dört bakanın adının karıştığı 17 Aralık soruÅŸturmasında, "usulüne uygun delil toplanmadığı, suçun unsurlarının oluÅŸmadığı ve herhangi bir örgüte rastlanmadığı" gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

Kaynak: herkul.org

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.