Sosyal Medya

Güncel

28 Şubat davasında 1009 şikayetçi

Post modern darbe davasında müşteki sayısı rekor düzeye ulaştı. Mahkeme, 1009 kişiye daha tebligat gönderdi. Müştekiler arasında başörtüsü yasağı nedeniyle ailesinden uzakta okumak zorunda kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan da var



28 Åžubat post modern darbesine iliÅŸkin 103 kiÅŸinin yargılandığı davada müÅŸteki sayısı rekor düzeye ulaÅŸtı.  “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düÅŸürmeye iÅŸtirak” suçundan yapılan yargılamada mahkeme, maÄŸdur olarak baÅŸvuran 1009 müÅŸtekiye, “Elinizdeki belgelerle mahkemeye gelin. DuruÅŸma salonunda savunmalarınızı yapın” yazılı tebligat gönderdi. Tebligat gönderilen isimlerin arasında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın kızı Sümeyye ErdoÄŸan da bulunuyor.
MAÄžDURLAR ANLATIYOR
28 Åžubat post modern darbesine iliÅŸkin Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada, sanıkların ifadelerinin ardından darbe maÄŸdurlarının ifadelerinin alınmasına da baÅŸlandı. Davanın baÅŸlamasıyla birlikte Türkiye’nin dört bir yanından darbenin maÄŸduru 1009 kiÅŸi mahkemeye baÅŸvurarak “müÅŸteki” olarak davaya katılmak istediklerini beyan etti. BaÅŸvuruların toplanmasının ardından mahkeme, 1009 kiÅŸiye geçtiÄŸimiz günlerde posta yoluyla bir tebligat gönderdi. Tebligat gönderilen isimlerin arasında baÅŸörtüsü yasağı nedeniyle ailesinden uzakta okumak zorunda kalan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın kızı Sümeyye ErdoÄŸan da bulunuyor. Tebligatta “Elinizdeki delil niteliÄŸindeki tüm belgelerinizle birlikte duruÅŸma tarihinde mahkeme bulununuz. Sanıkların bulunduÄŸu ortamda savunmalarınızı yapın” ifadelerinin yar aldığı öÄŸrenildi.
SÄ°VÄ°L MEMURLAR DA TANIK OLARAK DÄ°NLENECEK
Mahkeme aynı zamanda dönemin MGK’sında görev yapan kiÅŸiler ile darbe planlarının yapıldığı Batı Çalışma Grubu’nda (BÇG) yer alan sivil memurlara da tebligat gönderdiÄŸi öÄŸrenildi. Mahkeme, o dönem yapılan çalışmalarla ilgili söz konusu isimlerin ifadelerine baÅŸvuracak. 
DURUÅžMA 16 ÅžUBAT'TA
16 Åžubat günü yapılacak duruÅŸmada müÅŸtekilerin büyük bir kısmının gelmesi bekleniyor. Bu arada mahkeme, maÄŸdurların müÅŸteki olarak davaya katılıp katılmayacaklarına ifadelerinin ardından karar verecek.

Klasik deÄŸil ama özde bir darbe

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Åžubat davasında maÄŸdur müÅŸteki sıfatıyla dinlenmesine karar verilen eski BaÅŸbakan Tansu Çiller, Ä°stanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiÄŸi ifadede, “28 Åžubat bir darbedir. Geleneksel bir darbe gibi olmayabilir ama bu darbedir. Klasik anlamda bir darbe olmasa da özde bir darbedir” demiÅŸti.

EÄŸitim hakkım engellendi

Sümeyye ErdoÄŸan, yargı organlarına verilen brifingler ve baÅŸörtüsü yasağını uygulamayan rektörlerin istifa ettirilmesinden sonra baÅŸörtülü kadınların adil yargılama haklarından mahrum bırakıldığı gerekçesiyle dönemin Genelkurmay 2. BaÅŸkanı Çevik Bir, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, dönemin Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, eski YÖK BaÅŸkanı Kemal Gürüz ve süreçte rol oynayan diÄŸer ÅŸüpheliler hakkında ÅŸikayetçi olmuÅŸtu. Sümeyye ErdoÄŸan’ın 28 Åžubat sürecinde yaÅŸadıkları, avukatı aracılığıyla Kartal Adliyesi’ne verdiÄŸi dilekçede ÅŸöyle anlatılmıştı: “Müvekkilim 2002 yılı 2. okul dönemi ilk gününde her zamanki gibi okula gittiÄŸinde üniversitelerde baÅŸlamış olan baÅŸörtü yasağının okuduÄŸu okul olan Kadıköy Ä°mam Hatip Lisesi’nde uygulanmaya baÅŸladığını görmüÅŸtür. Okulun önünde toplanan polisler müvekkilimin okula girmesini engellemiÅŸtir. Müvekkilim baÅŸörtülü olduÄŸu için okula alınmamıştır. Müvekkilim yasağın devam edeceÄŸi kesinleÅŸince yasağın tam olarak uygulanmadığını tesadüfen öÄŸrendiÄŸi baÅŸka bir ÅŸehirde bir liseye geçiÅŸ yaparak ailesinden uzak olarak okumak zorunda kalmıştır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.