Sosyal Medya

Güncel

Yakup Köse: Zaman hükümeti suçlamamı istedi

Önceki gece bindiği belediye otobüsünde gözaltına alınarak kesinleşmiş ve Yargıtay'ın onadığı hapis cezası için Metris Cezaevine gönderilen 28 Şubat sürecinin 14 yaşındaki idamlık mahkumu Yakup Köse'ye kurulan tezgah gün yüzüne çıkıyor. Köse, bir süre önce Zaman Gazetesinden aranıp hükümet aleyhinde konuşması istenmiş.



 Gazetemizin yazarlarından Ä°smail Kılıçarslan, 28 Åžubat'ın 14 yaşındaki "idam mahkumu" Yakup Köse hakkında çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Kılıçarslan, Köse'nin bir süre önce kendisine, "Beni Zaman'dan aradılar abi. Muhabir hükümeti suçlayıcı bir söyleÅŸi vermemi isteyip 'biliyorsun tutuklama kararın var. Zaman'da yayınlanacak böyle bir söyleÅŸinin sana faydası dokunur' dedi. 'Elinizden geleni ardına koymayın deyip' telefonu kapattım" dediÄŸini aktardı. 

"Zaman'da yayınlanacak söyleÅŸinin sana faydası olur"

Kılıçarslan, Yakup Köse ile aralarında geçen diyalogu twitter hesabından ÅŸöyle aktardı:

"Bir ÅŸey iddia ediyor deÄŸilim. Sadece gerçek bir olay aktaracağım. Yakup Köse ile ilgili. Bundan bir süre önce Yakup Köse beni arayıp, nerdeyse kahkahalar atarak 'beni Zaman'dan aradılar abi' dedi. 'NeymiÅŸ dertleri' dedim. Zaman muhabiri, Yakup'un maÄŸduriyeti ile ilgili olarak hükümeti suçlayıcı bir söyleÅŸi talep etmiÅŸ kendisinden. Yakup 'bunu niçin yapayım' diye sorduÄŸunda da 'biliyorsun tutuklama kararın var. Zaman'da yayınlanacak böyle bir söyleÅŸinin sana faydası dokunur' cevabını almış. Yakup Köse bunun üzerine 'elinizden geleni ardınıza koymayın, bana iÅŸkence edenlerden korkmadım. Sizden de korkmam' deyip kapamış telefonu. Pek çok kez yurt dışına çıkma ÅŸansı oluÅŸmuÅŸ iken, 'hükümeti satma' karşılığı özgürlük vaadi almışken dimdik duran bi adam. Åžimdi üzerimize düÅŸeni yapıp Yakup'u ve tüm 28 Åžubat maÄŸdurlarını bu zulümden kurtarmazsak yazıklar olsun bize. Yazıklar olsun bize."

Yeniden yargılanması gündemdeydi

Yakup Köse, 2000 yılında, tutuklu bulunduÄŸu Bandırma Cezaevin'deki Noel Baba operasyonunda güvenlik güçlerine mukavemet gösterdiÄŸi gerekçesiyle yargılanan ve 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ä°tirazları reddedilen ve kesinleÅŸen cezası Yargıtay tarafından 2013'ün Aralık ayında onandı. Köse'nin yeniden yargılanması veya davanın Adalet Bakanlığı tarafından kanı yararına bozulması gündeme geldi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, yerel seçimler sürecinde katıldığı televizyon programında Yakup Köse'nin durumuyla ilgilendiÄŸini açıklamıştı. Uzun zamandır evine gidemeyen ve iki kızı ve eÅŸinden ayrı kalan Köse, önceki gün bindiÄŸi belediye otobüsünden polisler tarafından gözaltına alındı. 28 Åžubat'ın çocuk suçlusu Yakup Köse dün de Metris Cezaevi'ne gönderildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.