Sosyal Medya

Güncel

Efkan Ala'dan Çarpıcı Açıklamalar

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 17 Aralık darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e 29 Ocak 2009 tarihinde 'One Minute' demesinden sonra başladığını söyledi.



17 Aralık operasyonun perde arkasındaki tüm detayları Sabah Gazetesi'ne anlatan Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala, 'Türkiye'nin güçlenmesi, bazı dış odakları rahatsız etti ve iç odaklarla komplo hazırladılar. Süreci 'One Minute'tan itibaren ele almak lazım. Kimine baÅŸbakanlık, kimine bakanlık vaat edilmiÅŸ'. dedi.

17 Aralık sabahı ülke ÅŸok bir haber ile uyandı. Dört bakanın oÄŸlu sabahın erken saatlerinde gözaltına alınmıştı. Ä°ddialar havada uçuÅŸurken iÅŸin aslı çok geçmeden anlaşıldı. Devlet içine çöreklenmiÅŸ bir yapı, emniyet ve yargıyı kullanarak hükümete darbe giriÅŸiminde bulunuyordu. 17 Aralık darbesinin en yakın tanığı, dönemin BaÅŸbakanlık MüsteÅŸarı, Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala, darbe giriÅŸimini bütün detayları ile Sabah gazetesine anlattı. Ä°ÅŸte Ala'nın gözünden 17 ve 25 Aralık darbe giriÅŸimi:

17 ARALIK SABAHI TELEFONUNUZ ÇALDI, NE DEDÄ°NÄ°Z?

Aslında 17 Aralık, çok önceden baÅŸlamış bir sürecin aÅŸamalarından biri. O yüzden süreci biraz daha geriden, "One Minute"tan itibaren ele alalım, her ÅŸey orada baÅŸlıyor. Bu aklı dışarıda ve eli içeride olan bir darbe giriÅŸimidir.

'PARALEL YAPI' NE ZAMAN BELGE, BÄ°LGÄ° TOPLAMAYA BAÅžLADI?

29 Ocak 2009'da One Minute oluyor ve aynı yıl içinde bu yapı aldığı talimat doÄŸrultusunda yasa dışı belge, bilgi toplamaya ve telefon dinlemelerine baÅŸlıyor... O yüzden bu tarihten itibaren ülkemizde yaÅŸanan bazı olayları kronolojik olarak hatırlarsak 17 Aralık'ı daha iyi anlarız. 2009 içinde hükümet demokratik açılım sürecini baÅŸlatıyor ve arkasından Habur olayı oluyor. Aynı yıl Mavi Marmara saldırısı yaÅŸanıyor, tabii Paralel Yapı'nın bu konudaki tavrı malum. Sonra Ä°zmir casusluk soruÅŸturması çıkıyor. Tasfiye etmek istedikleri herkesi bu sepetin içine koyuyorlar. Eylül 2010'daki anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi referandumundan sonraki süreçte, 28 Åžubat'ı tamamen bitiriyoruz. Aralıkta Ä°rticai Faaliyetlere Karşı Yürütülecek Mücadele Stratejisi'nin yanı sıra 28 Åžubat ürünü mevzuatın tamamını yürürlükten kaldırıyoruz.

DENÄ°Z FENERÄ°, OSLO...

Nisan 2011'de 2023 hedeflerini açıklıyoruz. Haziran ayında genel seçimlerde yüzde 50 oy alarak tarihe geçecek bir baÅŸarıya imza atıyoruz. Ama bir aydan kısa bir süre sonra, 6 Temmuz'da Deniz Feneri soruÅŸturması baÅŸlıyor, eylül ayında ise Oslo görüÅŸmeleri basına sızdırılıyor. Türkiye'de sivil iktidarların ele almaya cesaret edemediÄŸi 3 temel alan var. Bunlardan birincisi din ve vicdan özgürlüÄŸünün önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Ä°kincisi Kürt sorunu ve üçüncüsü ise uluslararası alan... AK Parti Sarıkız, Ayışığı, Balyoz ve Ergenekon gibi darbe teÅŸebbüslerini, e-muhtıra, 367 kararı ve kapatma davası gibi saldırıları geri püskürtüp bu 3 konuda doÄŸrudan inisiyatif almaya baÅŸladı. Bunların neticesinde de milletle inanılmaz bir siyaset ve gönül bağı kurdu. Oslo görüÅŸmeleriyle terör konusunda inisiyatif baÅŸlatırken, öte yandan da uluslararası alandaki etkinliÄŸini artırdı ve bu durum "one minute" ile somutlaÅŸtı.

MİT İŞİNİ YAPIYORDU

Tüm bu geliÅŸmeler bazı dış güçleri rahatsız etti ve yurt içindeki bazı odaklarla siyasi iradeye karşı komplolar hazırlandı. Hükümet bu arada 2023 hedeflerinin yanı sıra 2071 vizyonunu açıkladı. Üniversite giriÅŸ sınavında meslek liselerine uygulanan katsayı kalktı ve sonra da BaÅŸbakan'ın ofisindeki dinleme cihazları bulundu.

MÄ°T MÜÅžTEÅžARININ Ä°FADEYE ÇAÄžRILMASI SÜRECÄ°N BÄ°R PARÇASI MI?

Elbette... Hükümetin terörle mücadelesini yürüten kurumların en başında MÄ°T geliyor ve MÄ°T'e yapılan bu saldırının esas hedefi bugün çözüm süreci olarak isimlendirdiÄŸimiz politikayı sabote etmek. Bu sorunun, ülkenin ayağında pranga olarak devam etmesinin hangi ülkelerin iÅŸine geldiÄŸi ise çok aÅŸikar. Zaten iÅŸi bunları yapmak olan MÄ°T'in müsteÅŸarını Oslo nedeniyle ifadeye çağırıyorlar.

4+4+4 VE GEZÄ° OLAYLARI...

Süreç nasıl devam etti?
Yapılan tüm saldırılara raÄŸmen hükümet reformlarla yoluna devam etti. Mesela Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatı seçmeli ders oldu, 4+4+4 sistemine geçildi ve Çözüm Süreci baÅŸlatıldı. 2013'ün mayıs ayında yaÅŸananlara gerçekten çok dikkat etmek gerekir. Bu ayda IMF'ye olan borcun tamamı ödeniyor. Ä°stanbul'a 3. köprü ve yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanının, canlı yayınla ihalesi yapılıyor. Nükleer santral görüÅŸmeleri baÅŸlıyor. Ekonomiye katkısı 100 milyar doları bulan projelere start veriliyor.

Bunların neticesinde ülkede çok olumlu bir hava hakim oluyor ve tarihimizin en düÅŸük faiz oranını görüyoruz. Bu arada PKK sınır dışına çekilmeye baÅŸlıyor. Ama yine mayıs ayı içinde önce Reyhanlı saldırısı gerçekleÅŸiyor ve arkasından Gezi olayları baÅŸlıyor. Neticede Türkiye'nin yakaladığı bu güven iklimi berheva ediliyor. Sonra da PKK çekilmeyi durdurduÄŸunu açıklıyor. Türkiye yılmıyor ve yoluna devam ediyor. Bütün dünyada ekonomik büyüme sıfıra yaklaÅŸmışken Aralık 2013'te dört dörtlük büyüme (%4.4) açıklanıyor. Sayın ErdoÄŸan'ın dirayetli duruÅŸu ve siyasi öngörüsü ülkenin kısa zamanda bu kadar ağır saldırılara karşı durup yeniden toparlanmasını saÄŸlıyor. Ama bunun üzerine 17-25 Aralık darbe giriÅŸimleri geldi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.