Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: Kimse aramıza nüfuz edemez

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Binali Yıldırım'ın 5 Ocak'taki kabine toplantısına Erdoğan'ın başkanlık edeceği yönündeki sözlerine yanıt verdi, "Hiç kimse aramızdaki ilişkiye nüfuz edemez. Hangi adımlar atılacaksa birlikte istişare ederiz" dedi.



CumhurbaÅŸkanı Siyasi Danışmanı Binali Yıldırım, mevcut anayasanın yarı baÅŸkanlık sistemine izin verdiÄŸini CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın 5 Ocak'taki Bakanlar Kurulu toplantısına baÅŸkanlık edeceÄŸini söylemiÅŸti. Yıldırım bunun her iki ayda bir tekrarlanacağını da belirtmiÅŸti. 

Yürütmenin başındaki isim BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu gazetecilerin "Bu periyodik tablo sizi rahatsız eder mi?" sorusuna ÅŸu yanıtı verdi:

"CumhurbaÅŸkanımız ile bizim iliÅŸkilerimiz siyasetle baÅŸlamadı, siyasetle de sürecek ve bitecek iliÅŸkiler deÄŸildir. DoÄŸası gereÄŸi tamamıyla ortak bir dava arkadaÅŸlığına ve ortak bir ideale dayanan iliÅŸkilerdir. Aynı ÅŸekilde Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakanı olarak da devlet geleneÄŸi ve yasal kurullar, anayasal çerçeve içinde iliÅŸkilerimizi tanzim etme konusunda da ÅŸu ana kadar da herhalde herkesin takip ettiÄŸi gibi örnek bir tavır sergiledik, sergilemeye devam edeceÄŸiz.

Bu iliÅŸkilerin doÄŸasından gelen yapısıyla ilgili olarak da söylüyorum; hiç kimse bu iliÅŸkilere nüfuz edemez. Biz de ne Sayın CumhurbaÅŸkanımız ne ben, bu iliÅŸkilerin herhangi bir ÅŸekilde kamuoyu önünde, basın önünde iliÅŸkilerin doÄŸası ve iÅŸleyiÅŸiyle ilgili müdahil olunmasına izin vermeyiz. Ne yapılacaksa ne konuÅŸulacaksa sadece Sayın CumhurbaÅŸkanımızı ve beni ilgilendirir. Hangi adımlar ne zaman atılacaksa birlikte istiÅŸare içinde karar veririz ve bunu da gerektiÄŸinde kamuoyu ile paylaşırız, bunun dışında yapılacak yorumların ve üzerinde serdedilen fikirlerin bir anlamı ve karşılığı yoktur."

Al Jazeera'nin bilgisine baÅŸvurduÄŸu CumhurbaÅŸkanlığı kaynakları, bakanlar kurulu toplantısına ErdoÄŸan'ın baÅŸkanlık edeceÄŸini doÄŸruladı, ancak tarihin henüz netleÅŸmediÄŸini aktardı. 

'Gölge kabine' benzetmesi

CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’nda oluÅŸturulan çalışma gruplarıyla ilgili ‘gölge kabine’ benzetmesi geçen haftalarda gündeme gelmiÅŸti. CumhurbaÅŸkanı Siyasi Danışmanı Binali Yıldırım bu iddialara "CumhurbaÅŸkanı’nın hükümeti yönlendirme görevi zaten var. ‘Gölge kabine’ deÄŸerlendirilmesi, haksızlık olur” karşılığını vermiÅŸti.

‘Yargı gereÄŸini yapacak’

Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten hazırlığı olup olmadığı sorusuna cevap veren DavutoÄŸlu, "Fethullah Gülen ile ilgili de soruÅŸturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereÄŸini yapacak. Biz buradan ÅŸu veya bu yorumda bulunmamız doÄŸru deÄŸil. Ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diÄŸerleri, herhangi bir suç söz konusu olduÄŸunda hangi iÅŸlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden, eÅŸit durumdaki bir vatandaÅŸa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir" dedi.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.