Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu: Türkiye'de demokrasi kan kaybediyor

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin şu an temel sorununun demokrasinin kan kaybedişi olduğunu savundu



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Türkiye Genç Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi (TÜGÄ°AD) üyeleriyle bir araya geldi. KılıçdaroÄŸlu, "Åžu anda Türkiye’nin en temel sorunu demokrasidir ve demokrasinin kan kaybetmesidir" dedi.

KılıçdaroÄŸlu, "EÄŸer iktidarı eleÅŸtirirseniz, ertesi gün kapınıza vergi müfettiÅŸi gelecek. Bunun adı demokrasi deÄŸildir. Bana sorarsanız ÅŸu anda Türkiye’nin en temel sorunu demokrasidir ve demokrasinin kan kaybetmesidir. Sorun o kadar büyük ki bizi aÅŸmış durumda, bütün çaÄŸdaÅŸ ülkeler ve bütün aydınlar kaygıyla izliyor. Demokrasi sandığa gidip seçimlerde oy kullanmak deÄŸildir. EÄŸer demokrasiyi ona indirgersek o zaman vay bizim halimize. Demokrasi; sıcak siyasetin müdahale etmediÄŸi alanların büyümesi demektir. Veya sendikalar, meslek odaları… EÄŸer bu alanlara müdahale ederseniz, demokrasiyi yok edersiniz. Bütün dünyaya bakalım, kiÅŸi başına gelirin 25 bin 30 bin dolar olduÄŸu ülkelerin tamamında birinci sınıf demokrasi var. YoksulluÄŸun kol gezdiÄŸi ülkelerin tamamında demokrasi yok" diye konuÅŸtu.

'Demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerle at başı gider' diyen KılıçdaroÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü; "Birisi söyleyecek, parlamento ona göre yasa çıkaracak, bu demokrasi deÄŸildir. Demokrasi güçler ayrılığı ilkesini benimsemek demektir. Bana oy veren 'milli irade' vermeyen 'milli irade deÄŸildir' anlayışı demokrasi deÄŸildir. Süratle Türkiye bir dikta yönetimine doÄŸru gidiyor."

GörüÅŸlerini açıklarken, 'Sermayenin özgürce çalışabileceÄŸi alanı yaratabilirseniz Türkiye büyür' diyen KılıçdaroÄŸlu basını özgür olmayan bir ülkenin halkının da özgür olamayacağını vurguladı.

KılıçdaroÄŸlu, "Sabah sabah kapınız çalınacak, alınıp götürüleceksiniz, polis marifetiyle ifadeniz alınacak. Neden böyle bir ÅŸey yapılıyor? Hukuk evrenseldir. 17 Aralık operasyonlarından hemen sonra yasa deÄŸiÅŸiyor, 'somut delile dayalı' hukuk gidiyor, 17 Aralık, ‘makul ÅŸüpheye dayalı hukuk’ getiriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.