Sosyal Medya

Güncel

AB aklını kendine saklasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜPRAŞ tesislerinin açılışında ve ardından da TÜBİTAK’ta konuştu. AB’nin, paralel örgüte yönelik operasyon sonrası takındığı tavrı eleştiren Erdoğan, “Bu adımın ne olduğunu biliyorsunuz, ister basın mensubu olsun, ister o olsun, ister şu olsun gerekli cevabı alacaklar. Böyle bir adımı atarken de ‘AB ne der? Acaba AB bizi alır mı, almaz mı’ diye bir derdimiz yok. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, siz kendi aklınızı kendinize saklayın” dedi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 14 Aralık Paralel Yapı operasyonu sonrası ilk kez konuÅŸtu ve AB’yi eleÅŸtirdi. Kocaeli’de TÜPRAÅž tesislerinin açılışında konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Böyle bir adımı atarken ‘AB ne der? Acaba AB bizi alır mı almaz mı’ diye bir derdimiz yok. Biz kendi göbeÄŸimizi kendimiz keseriz, siz kendi aklınızı kendinize saklayın.” dedi.

ErdoÄŸan, TÜPRAÅž’ın hiçbir algı operasyonuna itibar etmeden hedeflerini gerçekleÅŸtirmesinin verilen en güzel cevap olduÄŸunu belirterek “Hiç kimse algılara aldanmasın, gerçek rakamlara baksın. Ä°çeride ya da dışarıda algı operasyonlar yoluyla, yalan manÅŸetlerle Türkiye’ye hâlâ istikamet çizmeye çalışanlarla uzlaÅŸmayacağız. Onların önünde diz çökmeyeceÄŸiz. Åžahsımın ya da arkadaÅŸlarımın burada olması hiç önemli deÄŸil, burası demokratik bir ülke. Seçimle gelir, seçimle gideriz. Ayrıca bizler faniyiz, zamanı gelince görevimizi teslim edeceÄŸiz” dedi. 

BU MÄ°LLET TEHDÄ°TLERE GELMEZ

“Yeni Türkiye’nin kazanımlarına millet sahip çıkacak” diyen ErdoÄŸan, “Kirli ittifaklara girenler baÅŸaramayacaklarını anlasın. Milli irade, hukuk her gün daha da güç kazanıyoruz. Lütfen yalanlara bakmayın, kuyruÄŸuna basıldığı için ortalığı velveleye verenlere bakmayın. Bütün bu yaÅŸananlar normalleÅŸme sürecidir. Kirli ittifaklara girenler bunun cevabını almaya devam edecekler. Medya dünyası girdiÄŸi kirli oyunlardan kendisini kurtaracaktır diye inanıyorum. Tehditlere bu millet gelmeyecektir. Vicdan sahibi herkesi, kirli çevrelere cesur bir duruÅŸla cevap vermesini istiyorum. Bîtaraf olan bertaraf olur. O yüzden tarafımızı çok iyi belirlemeliyiz” ifadelerinde bulundu.

“Ä°STER BASIN MENSUBU OLSUN...”

MaÅŸalara, paralel yapılara kol kanat gerenlerin er ya da geç mahcup olacağını söyleyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Savcılar tarafından baÅŸlatılan operasyonda, içeride ve dışarıda niyetleri ortaya koyan bazı tepkiler koyuluyor. Koro halinde savcılarımıza, hakimlerimize bir baskı uygulamaya çalışıyor. Adımlar atıldığı anda AB’den çıkıyor ve açıklama yapıyor. Sen neyi biliyorsun da o açıklamayı yapıyorsun?” diye sordu.

“‘AB BÄ°ZÄ° ALIR MI?’ DERDÄ°MÄ°Z YOK”

AB’ye eleÅŸtirilerde bulunan ErdoÄŸan, “Bu adımın ne olduÄŸunu biliyorsunuz, ister basın mensubu olsun, ister o olsun, ister ÅŸu olsun gerekli cevabı alacaklar. Böyle bir adımı atarken de AB ne der acaba? AB bizi alır mı, almaz mı diye bir derdimiz yok. Biz kendi göbeÄŸimizi kendimiz keseriz, siz kendi aklınızı kendinize saklayın. Sabancı grubunun kardeÅŸini katleden Erdal’ı bir kapıdan alıp, bir kapıdan bırakanlar acaba hukuk adına bir cevap verebilirler mi?” dedi. 

“BU Ä°SÄ°M MERKEL”

“Avrupa’da 7 tane vatandaşımızı öldürenler hâlâ yargıya sokulmadı. Bunun hesabını bize verebilirler mi?” sorusunu AB’ye yönelten ErdoÄŸan, “Ben, bir ülkenin başındaki ÅŸahısla görüÅŸüyorum kendisine dosyaları veriyorum kendisi terör örgütü ile ilgili 4 binden fazla dava olduÄŸunu söylüyor sonuç diyorum, hiçbir netice yok. Bu isim Merkel. Bir netice yok diyorsunuz sonra kalkıp ülkeme karşı operasyon yürütmeye kalkıyorsunuz” dedi.

“Ä°KÄ° GÖZÜ GÖRMEYEN BÄ°RÄ°NÄ° Ä°ÇERÄ° ALANLAR BUNLARDI”

Paralel Yapı’ya da sert çıkan ErdoÄŸan, “Hakim ve savcılarımızın korkutulmasına izin vermeyeceÄŸiz. Atılacak olan her adım hukuk içinde atılacak, karar da hukuk içinde, yasalar ve vicdan çerçevesinde verilecektir. NormalleÅŸmeye baÅŸlayan hukuk sistemi hiçbir masumun ceza almasına izin vermez. Yapanın yaptığının yanına kâr kaldığı Türkiye eskide kaldı. Olay basın özgürlüÄŸü deÄŸildir, 17 ay iki gözü dahi görmeyen bir insanı içeriye alanlar iÅŸte bunlardı. O insanların ÅŸikayeti üzerine açılmış bir süreçtir ve bunun bedelini ödeyecekler” açıklamasında bulundu. 

“TUTUKLANAN 7 KİŞİNÄ°N SUÇU...”

Fetullah Gülen cemaatini kastederek “Onlar bağıracaklar, belki de aÄŸlayacaklar. Onlar da güneyde sevdiklerini arkaya alarak ihanetlerini tescillemeye devam edecekler. Basın özgürlüÄŸü diyorlar alakası yok” diyen ErdoÄŸan, “Bize zaman zaman gelirler. Uluslararası camiadan da gelirler. Ä°çeride gazeteciler var dediler, yığınla sayı çıkardılar. Adet kaç biliyor musunuz 7 tane… 7 kiÅŸinin suçları ellerinde silah bulundurmaya kadar, bekçi öldürmeye kadar bütün belgeleri önlerine koydum. Åžimdi ne diyorsunuz? Ä°lginçtir, bunların davalarının yeniden açılmasını istiyorlar. Artık eski Türkiye yok, Yeni Türkiye” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Ä°HANET ÅžEBEKESÄ° TÜBÄ°TAK’A YERLEÅžMÄ°Åž

TÜBÄ°TAK’ta da konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “TÜBÄ°TAK’ın içine öyle bir ihanet ÅŸebekesi yerleÅŸiyor ki mesaisini, birikimini vatanı için, milleti için, bayrağı için deÄŸil ihanet için kullanıyor. Bilim ve teknoloji deÄŸil, örneÄŸin üst düzey devlet görevlilerinin kriptolu telefonlarını dinlemek için orada alçakça çalışmalar, alçakça faaliyetler yapıyorlar. EÄŸer benim telefonumu, bana verilen kriptolu telefonu buradaki bu telefonu verenler dinliyorsa bunları ben farklı bir yaklaşım, bir defa asla gösteremem. Bizim nasıl sırtımızdan hançerlendiÄŸimizin en büyük delili maalesef TÜBÄ°TAK’taki iÅŸte bu tiplerdir. TÜBÄ°TAK içine sızmış bu hainler, maalesef yargı içine sızmış HaÅŸhaÅŸiler tarafından korunuyordu. Hamdolsun ÅŸimdi TÜBÄ°TAK bunlardan arındırılıyor. Tam temizlendi demiyorum. Tam temizlendiÄŸinin veya temizleneceÄŸinin umudu içerisindeyim” diye konuÅŸtu

HANÄ° SÄ°Z ÖRGÜT DEĞİLDÄ°NÄ°Z

Paralel yapıya da seslenen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Hani siz örgüt deÄŸildiniz? Bakın haberler nasıl yayılıyor, görüyorsunuz deÄŸil mi? Siz örgüt olmasanız bunları nereden bileceksiniz? Bunu bildikleri için bazıları evlerinde deÄŸil, gittiler, gazetelerin içerisinde beklemeye baÅŸladılar. Niye orada beklemeye baÅŸladılar? Buradan gelip bizi alamaz diye baÅŸladılar. Zannediyorum bir ikisi herhalde kaçıverdi bu arada. Bunları yapıyorlar. EÄŸer dürüstseniz, samimiyseniz, hiç suçunuz yoksa o zaman durun, çaÄŸrıldığınızda da gelin, teslim olun” dedi. ErdoÄŸan, Gebze Üniversitesi’nde de bir konuÅŸma yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.