Sosyal Medya

Güncel

Destici yine Paralel'e kalkan oldu

Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici 14 Aralık operasyonunu hakkında, "Bu uygulama, tamamen psikolojik bir baskı ve algı operasyonu şeklini almıştır. Burada yapılmak istenen muhalif sesleri susturmaktır" ifadelerini kullandı.



Partisini Paralel Yapı'nın kontrolüne bıraktığı iddia edilen BBP Genel BaÅŸkanıMustafa Destici, Ä°stanbul merkezli “paralel yapı” operasyonuna iliÅŸkin uygulamanın psikolojik bir baskı ve algı operasyonu ÅŸeklini aldığını ve muhalif seslerin susturulmak istendiÄŸini savundu.

Aynı ÅŸebeke tarafından telefonlarının dinlendiÄŸi de basına yansıyan Destici, yazılı açıklamasında, operasyonların muhataplarından daha fazla devletin itibarına, demokrasi ve hukuka zarar verdiÄŸini ileri sürdü.

Hukukun üstünlüÄŸünün geçerli olduÄŸu hiçbir demokratik rejimde basına vesanat dünyasına böyle bir operasyon yapılamayacağını belirten Destici, ÅŸunları kaydetti:

“EÄŸer bu kiÅŸiler hukukun dışına çıkmışlar, suç sayılabilecek eylem içinde olmuÅŸlarsa normal yollardan hukuk iÅŸletilir, ifadeye çaÄŸrılırlar ve süreç hukuki bir zeminde iÅŸletilir. Ama bu uygulama tamamen psikolojik bir baskı ve algı operasyonu ÅŸeklini almıştır. Burada yapılmak istenen, muhalif sesleri susturmaktır. Operasyon her ne kadar görüntü itibariyle fiili olarak bir takım medya mensuplarına, sanatçılara karşı yapılmış olsa da bunlar muhalefetin sesi olduÄŸu için aslında operasyon bir yönüyle de muhalefete yapılmıştır.”

Destici, “Åžayet bu operasyonlar dışarıdan görüldüÄŸü gibi hukuki deÄŸil de siyasi ya da birilerinin talimatıyla yapılıyorsa, açıkça basına karşı yapılmış bir darbedir”ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.