Sosyal Medya

Dünya

Kırım Tatarları baskı altında

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Mükremin Şahin, Rusya tarafından bölgenin işgal edilmesinden sonra baskıların arttığını söyledi. Şahin, işgalden sonra güvenlik endişelerinin attığını ifade etti.



GeçtiÄŸimiz Åžubat ayının sonlarında Kırım Tatarlarının vatanı ve Ukrayna Devleti’nin bir parçası olan Kırım Rusya silâhlı güçleri tarafından iÅŸgal edilmiÅŸti. Åžubat ayından bu yana Kırımlılar üzerinde yoÄŸun bir baskı olduÄŸunu söyleyen Türkleri Kültür ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı Mükremin Åžahin, Rusya’nın kırım tatarlarını göçe zorladığını kaydetti.

200 YILDIR Ä°LK KEZ

23 yıldır ilk defa böyle bir olayla karşılaşıldığını belirten Åžahin, ÅŸu ana kadar 19 Kırım Tatarının kaçırıldığını ve son olarak Akmescit’te 5 Aralık Cuma günü Tavriya Millî Üniversitesi’nde okuyan 18 yaşında bir kız öÄŸrencinin kaybolduÄŸunu söyledi. Rusya’nın 200 yıldır Kırım Tatarlarını bölgeden uzaklaÅŸtırmaya çalıştığını ifade eden Åžahin ÅŸöyle konuÅŸtu, “Rusya 200 yıldır Kırım tutarlardan arındırmaya çalışıyor." dedi. 

KAÇIRILMA VAKALARI VAR

Åžahin, "Rusya’nın Kırım’ı iÅŸgal etmesinden bu olaylar tekrar gündeme geldi. 20 Kırım Tatarı kayboldu. 3 kiÅŸinin cesedi bulundu. Kırım Tatarlarının Suriye’ye gittiÄŸine dair haberler dolaşıyor. Bunlar gerçek deÄŸil. ReÅŸat Ametov 3 Mart’ta Lenin Meydanı’ndaki protestoya katıldığı için ÅŸehrin ortasında bir minibüse bindirilerek kaçırıldı. Ametov’un iÅŸkence görmüÅŸ olduÄŸu açıkça anlaşılan cesedi 15 Mart’ta Karasubazar bölgesi Ortalan Köyü’nde bulundu” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.