Sosyal Medya

Güncel

TSK'da bir ilk! Askerler yemin törenine Mehter marşı ile hazırlandı

Komutan Harun Selim Tosun, Osmanlı ordu marşını söyleterek yemin törenine hazırladığı askerlerinin videosunu sosyal medyada paylaştı. İzmir - Yeni Foça'daki 7. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı'nda çekilen videoda, erlerin yemin törenlerine Osmanlı ordu marşı ile hazırlandığı görülüyor. Bu muhteşem manzarayı görenler gözyaşlarına hakim olamadılar..



Jandarma Genel Komutanlığı'na baÄŸlı Ä°zmir - Yeni Foça 7. Jandarma Komando EÄŸitim Alay Komutanlığı'nda görev yapan Komutan Harun Selim Tosun, sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda askerlerini yemin törenine nasıl hazırladığını takipçileriyle paylaÅŸtı. 

Hürhaber'de yayınlanan habere göre; görüntülerde askerlerin Osmanlı ordu marşı olan "Ey Åžanlı ordu, ey ÅŸanlı asker.." ile eÄŸitim yaptıkları dikkat çekiyor. Askerleri izleyen vatandaÅŸların da kiminin alkışladığı kiminin telefonlarına sarılarak bu anı kaydetmek istediÄŸi görülüyor.  

AY AKÅžAMDAN IÅžIÄžDIR (YAYLALAR) MARÅžI YASAKLANDI

Daha önce askerlere söyletilen "Ay akÅŸamdan ışığdır" adlı marşın orduda söyletilmesi yasaklanmıştı. "Yaylalar" olarak da bilinen marşın sözlerinde "KomÅŸu kızını zapteyle...Yaylalar yaylalar... Bizim oÄŸlan aşıktır... Dilo dilo yaylalar" gibi sözler vardı.

SOSYAL MEDYADADA Ä°ZLENME REKORLARI KIRIYOR

Askerlerin bu ÅŸekilde yemin törenine hazırlanmasına iliÅŸkin videoyu sosyal paylaşım sitelerinde izleyen vatandaÅŸların da olumlu yorumlar yaptığı görüldü. 

Yemin törenine hazırlanan askerlerin söylediÄŸi Osmanlı ordu marşının sözleri ise ÅŸu ÅŸekilde:

Ey ÅŸanlı ordu, ey ÅŸanlı asker 
Haydi gazanfer, umman-ı safter (Yiğitler Ordusu )
Bir elde kalkan, bir elde hançer 
Serhadde doğru ey şanlı asker.

Deryada olsa her ÅŸey muzaffer 
Dillerde tekbir, Allahü ekber 

Allahü ekber, Allahü ekber 
Ordumuz olsun daim muzaffer. (Galip, zafer kazanan)
 
YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.