Sosyal Medya

Güncel

Askere taş atanlara gazlı müdahele

Suriye sınırdaki nöbet kulübesindeki askerlere taş ve havai fişekli saldırıda bulunan gruba, ekipler gaz bombası ile müdahalede bulundu



Mardin'in Nusaybin Ä°lçesi'nde protesto yürüyüÅŸünün ardından Suriye sınırdaki nöbet kulübesindeki askerlere taÅŸ ve havai fiÅŸekli saldırıda bulunan gruba, asker ve polis ekipleri gaz bombası ile müdahalede bulundu. Gruptakiler, müdahalenin ardından dağıldı.
Nusaybin'de DBP öncülüÄŸünde Hakkari'nin Yüksekova Ä°lçesi'nde Rojhat Özdel'in öldürülmesi ve gözaltıları protesto etmek için yürüyüÅŸ düzenlendi. Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı yürüyüÅŸ Suriye sınırına 20 metre mesafede son buldu. Grup burada basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Ancak dağılmayan ve aralarında çocukların da bulunuduÄŸu bir grup Suriye sınırda nöbet tutan askerlerin bulunduÄŸu kulübelere havai fiÅŸek ve taÅŸlı saldırıda bulundu. Askerin gaz bombası ile karşılık vermesi üzerine bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri de saldıganlara gaz bombası ile müdahalede bulundu. Polisin müdahale ettiÄŸi grup ara sokaklara kaçarak dağıldı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.