Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yüzbinlerce İranlı Kerbala'da

İran'da Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının şehit edilişinin 40’ıncı günü anma merasimlerine katılmak üzere Irak'ın Kerbela kentine gitmek için sınırdan 800 binden fazla kişinin geçtiği kaydedildi.



Ä°ran'ın resmi ajansı Ä°RNA'ya konuÅŸan Ä°ran Hudut Genel Müdürü Mecid AÄŸababayi, "Åžu ana kadar Erbain törenleri için sınırdan geçerek Irak'a giden Ä°ranlı sayısı 800 bini geçti" dedi.

Åželemçe ve Cezzabe sınır kapılarından geçiÅŸlerin devam ettiÄŸine iÅŸaret eden AÄŸababayi, ziyaretçilerin sorunsuz ÅŸekilde Kerbela'yı ziyaretleri için gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını belirtti.

AÄŸababayi, Erbain etkinliklerine katılacak Ä°ranlıların sınırdan rahat geçiÅŸlerini saÄŸlamak için Erbain'in iki gün sonrasına kadar 10 gün süreyle sınırdan ticari geçiÅŸleri ertelediklerini sözlerine ekledi.

Cumartesi düzenlenecek Erbain etkinlikleri, BaÅŸkent BaÄŸdat'ta güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkartılmasına neden oldu.

Hicri takvime göre AÅŸure Günü'nden 40 gün sonra Safer ayının 20'nci günü "Erbain" olarak adlandırılıyor. Erbain etkinlikleri kapsamında AÅŸure Günü'nde Kerbela'da ÅŸehit edilen Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının anısını canlı tutmak için törenler düzenleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.