Sosyal Medya

Güncel

Devlet yetkililerinin Kandil'e gitmesi ne anlama geliyor?

İki ay aradan sonra Öcalan’la İmralı’da gerçekleşen görüşmenin ardından çözüm süreciyle ilgili çok önemli adımlar atılıyor…



6-7 Ekim olaylarının ardından kesilen  HDP heyeti ve Öcalan görüÅŸmeler, bu geçtiÄŸimiz hafta gerçekleÅŸen görüÅŸmenin ardından devam etmeye baÅŸladı. Bu görüÅŸmenin ardından Öcalan ilk kez çözümle ilgili olarak yakın bir tarihten bahsetti ve gerekli ÅŸartların gerçeklemesi dahilinde demokratik çözüm 4-5 ay içinde gerçekleÅŸebilir dedi.
Bu açıklamaların ardından HDP heyeti ile hükümet arasında yapılacak görüÅŸme öncesinde bir ilkin daha gerçekleÅŸeceÄŸi belli oldu. HDP heyeti ile birlikte ilk kez devlet temsilcileri de Kandil’e çıkarak çözüm süreciyle ilgili temaslarda bulunacak.

Özellikle 6-7 Ekim  olaylarının ardından sekteye uÄŸrayan süreçte yaÅŸanan son geliÅŸmeleri AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip EnsarioÄŸlu AjansHaber’e deÄŸerlendirdi.

“DEVLET YETKÄ°LÄ°LERÄ°NÄ°N KANDÄ°L’E GÄ°TMESÄ° ÇÖZÜM SÜRECÄ° AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLÄ°”

Devlete yönelik eleÅŸtiriler hakkında konuÅŸan EnsarioÄŸlu, ‘Devlet ve hükümet adım atmıyor’ hep böyle alışılmış bir laf. Aslında gerek demokratikleÅŸme paketi, gerek çözüm sürecinin çerçeve yasasının çıkarılması ve ardından bakanlar kurulunda bu yasaya iliÅŸkin kurulların oluÅŸturulması ve heyete farklı isimlerin dahil edilmesi, dahil olmak üzere devlet yetkililerinin bizzat HDP’lilerle Kandil’e gitmesi çok çok önemlidir çözüm süreci açısından” dedi.

“ADIMLARIN KARÅžILIKLI ATILMASI LAZIM”

Bu adımların artık karşılıklı atılması gerektiÄŸini ifade eden EnsarioÄŸlu, “Her ÅŸeyin tamamen devletten beklenerek, hükümetten beklenerek ama karşı taraf da bir ÅŸey yapıyormuÅŸ gibi görünüp sürekli bahane üretmek yerine adımların karşılıklı ve hızlı bir ÅŸekilde atılması gerektiÄŸini gördük. Özellikle, 6-7 Ekim olaylarından sonra sürecin ne kadar kırılgan olabileceÄŸini, dış etkenlerden ne kadar etkilenebileceÄŸini gördük. O yüzden daha somut ve hızlı adımların atılması gerekir. Bu açıdan da devlet heyetinin Kandil’e gitmesi de önemli tabii” diye konuÅŸtu.

ÖCALAN’IN MESAJI

Ä°ki aylık aranın ardından gerçekleÅŸen Ä°mralı görüÅŸmesinin ardından Öcalan’ın mesajını da deÄŸerlendiren EnsarioÄŸlu, “Öcalan her zaman sürecin ehemmiyetine yönelik vurgular yapar ve devamının gerektiÄŸini söyler. konjonktürel geliÅŸmeleri de dengelemek amacıyla bir takım açıklamalar yapar.  Ä°ki aylık aradan sonra yapılan görüÅŸmelerde de bir takım temkinli açıklamalar var ama her zaman olduÄŸu gibi sürecin devam etmesi gerektiÄŸini de söylüyor. Sonraki süreçlerde görüÅŸmelerin daha farklı olacağı kanaatindeyim” deÄŸerlendirmesinde bulundu.


KAYNAK: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.