Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli yine seçim hesabı yaptı

2015 seçimlerinde AK Parti'nin tek başına iktidar olamayabileceğini iddia eden Bahçeli, bu formülü partililerle paylaştı.



MHP lideri Devlet Bahçeli, "Küçücük ziyaretlerde dahi yüksek bir moral performansı olan Malatya seçimler döneminde niye pısırık oluyor, niye geri kalıyor." diye serzeniÅŸte bulundu.

Tunceli ziyaretine giderken Malatya'ya uÄŸrayan Bahçeli, bir düÄŸün salonunda partililerle bir araya geldi. Bahçeli, 30 Mart yerel seçimlerinin geleceÄŸe yönelik umutlar verdiÄŸini dile getirerek, ÅŸöyle devam etti:

"Bu seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi az da olsa bir oy kaybına uÄŸramış fakat en fazla belediye baÅŸkanı çıkartan parti konumunda da bulunmuÅŸtur. Bu seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi eÄŸer kolektif olarak deÄŸerlendirilirse 17,76 oy oranıyla 8 milyona yaklaÅŸan oyuyla en baÅŸarılı parti konumuna gelmiÅŸtir. Fakat bu yeterli deÄŸildir. Bu yeterli olmadığı için de halihazırda ülke Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetilmektedir. Bunu yeterli hale getirdiÄŸimiz an Adalet ve Kalkınma Partisi'nden kurtuluÅŸ günü olacaktır."

AK PARTÄ° 276'YA Ä°NÄ°YOR

Bahçeli, 30 Marta yerel seçim sonuçlarına bakıldığında AK Parti'nin oy oranında düÅŸme olduÄŸunun gözlenebileceÄŸini belirterek, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Söz gelimi 30 Mart seçimlerini veri olarak kabul ettiÄŸinizde, mevcut seçim sistemi aynı ÅŸekilde uygulandığında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin almış olduÄŸu oy oranı bugün için çıkartabileceÄŸi milletvekili sayısını 276'ya indirmektedir. Aynı mantığı Milliyetçi Hareket Partisi'nin aldığı oy açısından dikkate aldığınız zaman yani 30 Mart seçim sonuçlarını veri kabul ettiÄŸimizde aynı seçimleri ÅŸimdiki seçimlerle alınan oy gibi kabul ettiÄŸiniz vakit bir baÅŸka deyiÅŸle 17,76 oy oranıyla ÅŸimdiki seçim sistemini de Milliyetçi Hareket Partisi bugün seçim olsa kaç milletvekili çıkartır dediÄŸinizde Milliyetçi Hareket Partisi'nin çıkaracağı milletvekili sayısı 97 milletvekili olmaktadır. Demek ki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 312'den 276'ya düÅŸtüÄŸüne ÅŸahit oluyoruz. Buna karşın 52 milletvekili olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin 97 milletvekilliÄŸini çıkarma ihtimali söz konusu oluyor. Demek iki milletvekili kaybı olsa Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tek başına iktidar olma ÅŸansı ortadan kalkıyor demektir. Neden? Çünkü Anayasa'mızda tek başına iktidar olabilme 276 milletvekilinin en az zorunlu kılmaktadır.

EÄŸer 30 Mart seçimlerinde aldığı oy oranıyla bu kadar milletvekili kaybeden fakat aldığı oyla 52'den 97'ye çıkan Milliyetçi Hareket Partisi'ni mukayese ettiÄŸinizde küçücük bir çabanızla Adalet ve Kalkınma Partisi'ni iki milletvekili kayba uÄŸratmış olsanız, o iktidardan gider. O zaman 52 milletvekilinden 97 milletvekilliÄŸine çıkartan bir Milliyetçi Hareket Partisi biraz daha gayret göstermiÅŸ olsa, söz gelimi 7 Haziran 2015 günü yapılacak olan 25. dönem milletvekililiÄŸi seçimlerinde 17,76'nın çok çok üstünde bir sonuç elde etmiÅŸ olsa soruyorum size iktidar kapısı gözükmez mi?"

Bahçeli, MHP'nin iktidar olmasının anahtarının Malatya'dan geçtiÄŸini ancak her seçim büyük umutlar vadeden seçim günü bekleneni veremeyen illerin başında da yine Malatya'nın geldiÄŸini söyledi.

NÄ°YE PISIRIK OLUYORSUNUZ?

Malatya'nın MHP açısından önemli olduÄŸunu vurgulayan Bahçeli, ÅŸunları kaydetti:

"Malatya'nın ayaÄŸa kalkması lazım. Malatya'nın güçlenmesi lazım. Malatya'nın iktidar kapısını göstermesi lazım ama bunu neden baÅŸaramıyorsunuz. Her geçiÅŸimizde ortaya koymuÅŸ olduÄŸunuz küçücük ziyaretlerde dahi yüksek bir moral performansı olan Malatya seçimler döneminde niye pısırık oluyor, niye geri kalıyor. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı ÅŸartlarını dikkate aldığınızda Malatya ve buna benzer birkaç ilimizin sıçrama yapması lazım."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.