Sosyal Medya

Ekonomi

Türkiye Fransa'nın göz bebeği

15. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uluslararası Fuarı'nda konuşan UBIFRANCE Türkiye Müdürü Fajole, "AB'ye aday olan Türkiye, Fransız şirketler için çok önemli" dedi.



Fransız Uluslararası Ä°ÅŸ GeliÅŸtirme Ajansı (UBIFRANCE) Türkiye Direktörü Eric Fajole, Avrupa BirliÄŸi'ne (AB) aday olan Türkiye'nin Fransız ÅŸirketler için çok önemli olduÄŸunu kaydetti.

15. Müstakil Sanayici ve Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi (MÜSÄ°AD) Uluslararası Fuarı kapsamında, MÜSÄ°AD Avrupa Koordinatörü Zeki Güvercin moderatörlüÄŸünde, "Fransa ve Türkiye Arasında Ticaret ve Yatırım" konulu bir panel düzenlendi. 

Panelde konuÅŸan Fajole, AB'ye aday olan Türkiye'nin Fransız ÅŸirketler için çok önemli olduÄŸunu bildirdi. Renault'nun Türkiye'ye giren ilk otomotiv markası olduÄŸunu anımsatan Fajole, otomotiv sektörünün iki ülke arasındaki iliÅŸkinin en önemli yerini oluÅŸturduÄŸunu kaydetti.

Türkiye'nin tarım ve gıda sektöründeki Fransız ÅŸirketler için zor bir pazar olduÄŸunu aktaran Fajole, Fransa'nın hem ihracat, hem de ithalat olarak AB ülkeleri içinde Türkiye'nin dördüncü ortağı olduÄŸunu dile getirdi. Fajole, Türkiye'de 500'den fazla Fransız ÅŸirket olduÄŸunu ifade etti.

Fransız Odalar ve Borsalar BirliÄŸi (CGPME) BaÅŸkanı Jean François Roubaud ise 1,6 milyon Fransız ÅŸirketi temsil ettiklerini söyledi. 

Türkiye'de dinamik bir piyasa olduÄŸunu ve iki ülkenin eski dost olduÄŸunu vurgulayan Roubaud, bu dostluÄŸun 1960'lı yıllarda baÅŸladığını hatırlattı.

Roubaud, Fransa'nın AB'nin ikinci ekonomik gücü olduÄŸunu dile getirdi.

YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.