Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Ahlak zaafiyeti yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15.MÜSİAD Uluslarası Fuarı ve 18.Uluslarası İş Forumu Kongresin'de konuştu. Erdoğan kadın erkek eşitliği konusundaki konuşmaısın bilerek çarpıtıldığını vurgulayarak "Kadın ve erkek eşitliği açıklamama yönelik ahlak zaafiyeti yaşanıyor. Bunlarda yalan var, takiye var tek olmayan dürüstlük. Bana iftira atanlar önce kendilerini aynada izlesinler" eleştirisini yöneltti.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından satır baÅŸları ÅŸöyle:

- Türkiye ekonomisi istikrarla büyümesini sürdürüyor, GeçtiÄŸimiz 12 yıl içinde ekonominin ortalama yüzde 5 büyüdüÄŸü milli gelirin üç kat arttığını özellikle vurgulamak isterim. Küresel krizi içerisinde Türkiye IMF'ye olan borcunu kapatmıştır.

- Hedeflerimize ulaÅŸmak konusunda kararlıyız ekonominin tüm unsurlarının hedeflerimize ulaÅŸma açısından heycanlı olduÄŸunu biliryorum. Türkiye yatırım yapmak için eÅŸsiz bir ülkedir. 

- SaÄŸlam finansal yapısıyla, disiplinli mali yapısıyla, siyasi olarak tam bir istikrar ve güven ortamıyla Türkiye, yatırım yapmak, ticaret yapmak, iÅŸbirliÄŸi yapmak için eÅŸsiz bir ülkedir, eÅŸsiz bir fırsattır.

- Dünyanın en büyük müteahitleri arasındaki Türk firma sayısı 42'ye ulaÅŸtı.
SaÄŸlam finansal yapısı ile Türkiye yatırım ve ticaret yapmak için eÅŸsiz bir ülke ve eÅŸsiz bir fırsattır. 5 gün boyunca fuara katılan misafirlerin özellikle Türkiye'nin gücünü keÅŸfetmesini istiyorum.

- Mısır kanlı bir darbe ile çıkmaz sokaÄŸa girdi. Filistinlilerin yaÅŸam hakkı ellerinden alınıp hakları gasp ediliyor. Tüm Müslümanların en kutsal mekanı olan Mescidi Aksa saldırısı barışa büyük bir darbe vurmuÅŸtur.

- Dünyanın ve özellikle Batılı ülkeler yaÅŸanan trajediye duyarsız kalmıştır. BM ve AvrupabirliÄŸi yanıbaÅŸlarında insanlar ölürken suskun kalmayı tercih etmiÅŸlerdir. Türkiye'de belli saldırılara maruz kalmış 2013 sokak olayları bu yıl Ekim ayında meydana gelen olaylar asla ve asla yerel dinamiklerle açıklanamayacak olaylardır. Ekonomi hedef alınmıştır. Sokaklarda vandallık yapılırken polis müdahalesini eleÅŸtirirken bazı ülkelerdeki orantısız ÅŸiddeti görmezden gelmektedir. Katilleri gazeteci diye dünyaya lanse edenler var. Batıda polisin savunmasız insanları öldürmesi karşısında neden susuyorsunuz DEAÅž terörüne karşı çıkanlar PKK terörüne sahip çıkıyorlar. 

- Kadın-erkek eÅŸit olarak göremezsiniz, kadın eÅŸ deÄŸerdir'' diye bir söz söyledim bu lafımı alıp farklı yere çektiler. Kadın ve erkek eÅŸitliÄŸi açıklamama yönelik ahlak zaafiyeti yaÅŸanıyor. Bunlarda yalan var, takiye var tek olmayan dürüstlük. Bana iftira atanlar önce kendilerini aynada izlesinler.

- Lüks araçların depolarına benzin doldurmak adına OrtadoÄŸu'da insanlar öldürülüyorsa orada adaletten söz edilemez.

- Yoksul ülkelerin altını yer altı kaynakları gasp ediliyorsa orada dil bir devletten bahsedilemez.

- Biz farklı bir dünyanın mimkün olduÄŸuna yürekten inanıyoruz zülmün deÄŸil adalettin abad ettiÄŸi ülkeler olacağına inanıyoruz. 

- Bu fuar ve formun var olduÄŸunu paylaÅŸarak bölüÅŸerek kalkınmanın olabileceÄŸini tüm dünyaya göstereceÄŸine inanıyorum. MÜSÄ°AD'a bu organizasyon için teÅŸekkür ediyorum. 

YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.