Sosyal Medya

Sağlık

YoÄŸurt mucizesi!

Düzenli olarak yoğurt tüketmenin, erişkinlerde görülen ve insüline bağlı olmayan tip 2 diyabet riskini azalttığı ortaya çıkarıldı.



Harvard Üniversitesi araÅŸtırmacıları, 25 ila 75 yaÅŸlarında yaklaşık 200 bin katılımcıyı 30 yıl boyunca takip etti. Belirli aralıklarla saÄŸlık kontrolünden geçirilen katılımcılardan, beslenmeleriyle ilgili de ayrıntılı anketler doldurmaları istendi. 
AraÅŸtırma sırasında 15 bin 156 kiÅŸide tip 2 diyabete rastlandı. Tip 2 diyabet teÅŸhisi konulan katılımcılar ile diÄŸerlerinde yaÅŸ, beden kitle endeksi, sigara kullanımı, hipertansiyon, diÄŸer saÄŸlık sorunları ve beslenme alışkanlıkları deÄŸerlendirildi.

AraÅŸtırmacılar, her gün düzenli olarak süt ürünü tüketenlerde tip 2 diyabet riskinin daha az olduÄŸunu ortaya çıkardı. YoÄŸurdun diÄŸer süt ürünleri içinde farklı bir yere sahip olduÄŸuna iÅŸaret eden araÅŸtırmacılar, her gün düzenli olarak 28 gram yoÄŸurt yiyenlerde tip 2 diyabet riskinin yüzde 18 daha az olduÄŸunu belirledi.
AraÅŸtırmayı yöneten Mu Chen, "AraÅŸtırmalar, yoÄŸurttaki prebiyotik bakterilerin yararlı olduÄŸunu gösteriyor. Ancak hala kesin bir sonuca ulaÅŸmış deÄŸiliz" dedi.
AraÅŸtırma, "BMC Medicine" dergisinde yayımlandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.