Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş PKK'nın silah bırakacağı tarihi açıkladı

Hükümetle yapılan görüşmelerde en önemli başlıklar arasında kesin eylemsizlik ve silah bırakmanın yer aldığını vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Müzakereler sorunsuz ilerlerse PKK ilkbaharda silah bırakabilir' dedi.



Hükümet’le yaptığımız görüÅŸmelerde en önemli baÅŸlıklar arasında ‘kesin eylemsizlik’ ve ‘silah bırakma’ yer alıyor. Müzakerelerde ilerleme saÄŸlanırsa sıra silah bırakmaya da gelir. Bu konuda son sözü söyleyecek kiÅŸi Öcalan'dır. Süreç sorunsuz ilerlerse bu çaÄŸrı ilkbaharda gelebilir. 

Ä°MRALI Ä°ÇÄ°N YANIT BEKLÄ°YORUZ 

Yeni Ä°mralı ziyareti için gerekli baÅŸvurularımızı yaptık. GidiÅŸ tarihi konusunda henüz bize iletilen bir bilgi yok. Adalet Bakanlığı'ndan yanıt gelir gelmez adaya gideceÄŸiz. Gecikmenin, HDP ile Hükümet arasındaki müzakerelerden kaynaklandığını sanmıyorum. Devlet heyeti ile Öcalan arasındaki görüÅŸmeler sürüyor olabilir. Ä°mralı'ya gidiÅŸimizin bu sebeple geciktiÄŸi kanaatindeyim. 

ÖNERDİĞİMÄ°Z Ä°SÄ°MLERDE SIKINTI YOK 

Ä°zleme Kurulu için önerdiÄŸimiz isimler konusunda bir sıkıntı olduÄŸunu zannetmiyorum. Bu konuda Hükümet'ten herhangi bir geri dönüÅŸ olmadı. ÖnerdiÄŸimiz isimlerin Hükümet tarafından reddedildiÄŸi iddiaları, spekülasyondan ibaret ve gerçeÄŸi yansıtmıyor. 

AKÅžAM

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.