Sosyal Medya

Dünya

Hagel istifa etti

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel görevinden istifa etti. İstifayı kabul eden Başkan Obama, yerine yeni bir isim atanıncaya kadar Hagel'ın görevini sürdüreceğini söyledi.



ABD BaÅŸkanı Barack Obama, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ve ABD BaÅŸkan Yardımcısı Joe Biden ortak bir basın toplantısıyla Hagel'ın istifasını resmen duyurdu. BaÅŸkan Obama, Hagel'ın, yerine yeni bir isim atanıncaya kadar Savunma Bakanlığı görevini sürdüreceÄŸini açıkladı.

Chuck Hagel’a ÅŸahsen ve ülkesi adına teÅŸekkür eden Obama, “Farklı partilerden olmamıza raÄŸmen ulus için birlikte çalıştık” dedi.

Hagel da Obama’nın teÅŸekkürüne karşılık vererek, “Obama yönetiminde geçen iki senede yaptıklarımızdan ve baÅŸardığımız ÅŸeylerden dolayı gurur duyuyorum” diye konuÅŸtu.

 

Cumhuriyetçi kanattan Temsilciler Meclisi BaÅŸkanı John Boehner, Hagel'ın yerine gelecek yeni savunma bakanının ABD'nin özellikle de IŞİD'in yükseliÅŸi tehdidiyle karşı karşıya olan askeri stratejisini daha geniÅŸ çapta "yeniden gözden geçirmenin" bir parçası olması gerektiÄŸini söyledi.

Obama'nın bu kararında, 4 Kasım'da yapılan kongre seçimlerinde Demokrat Parti'nin aldığı yenilginin payı olduÄŸu tahmin ediliyor.

ABD kamuoyunda ve Cumhuriyetçi Parti'de son dönemde Obama'nın IŞİD karşıtı mücadelede 'yumuÅŸak ve stratejiden yoksun' bir rol oynadığına dair yoÄŸun eleÅŸtiriler yapılıyordu.

68 yaşındaki eski Cumhuriyetçi senatör Hagel, 2013'te Leon Panetta'nın yerine göreve gelmiÅŸti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.