Sosyal Medya

Güncel

Amerikan filmlerini aratmayan PKK'lının firar olayı

STAR, güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı...



Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde tedavi gören ve başında 4 polisin beklediÄŸi PKK’lı Bedrettin Güçlü’nün firar olayı Amerikan filmlerini aratmıyor. Güçlü odasına giren hasta bakıcı kılığına girerek firar ettiÄŸi öÄŸrenilirken, hastanenin güvenlik kameralarına takılmamak için kılıktan kılığa girdiÄŸi belirtildi.

PKK’lı Bedrettin Güçlü’nün Suriye’nin Kobani kentindeki çatışmalarda yaralandı ve sahte kimlikle Türkiye’ye giriÅŸ yaptıktan sonra tedavisi için Diyarbakır’a getirildi.

Güçlü, Diyarbakır’a getirildikten sonra BaÄŸlar Belediyesi’ne baÄŸlı Kardelen Ana­ Çocuk SaÄŸlık Merkezi’nde tedavi altına alındı. Ä°stihbaratı alan polis, buraya yaptığı operasyonda Güçlü’yü gözaltına aldı. Güçlü, yaralı olduÄŸu için Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde polis gözetiminde tedavi altına alındı.

Güçlü, başında nöbet tutan 4 polise raÄŸmen 16 Kasım'da firar etti. 4 polis açığa alındı. Firardan 2 gün önce gelen 'kaçırılacak' ihbarı ise PKK'lıyı gözetim altında tutan polislere iletilmediÄŸi ileri sürüldü.

KILIKTTAN KILIÄžA GÄ°RDÄ°

PKK'nın daÄŸ kadrosundan olduÄŸu öne sürülen Bedrettin Güçlü, 1 aydır 4 polis gözetiminde tedavi gördüÄŸü Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nden firar olayı Amerikan filmlerini aratmıyor. Hastanenin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis Güçlü’nün kılıktan kılığa girdiÄŸini belirledi.

Kapısındaki polisin olmadığını gören Güçlü önce hasta bakıcı kılığına ve daha sonra deÄŸiÅŸik kılıklara girdiÄŸi öÄŸrenildi.

GÜVENLÄ°K KAMERASI GÖRÜNTÜLERÄ° Ä°NCELEMEYE ALINDI

 

 

Hastanenin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, Güçlü’ye yardım eden kiÅŸi ve kiÅŸileri de bulmaya çalışıyor. Firar olayının meydana geldiÄŸi anda polislerin neden kapıda olmadığını da araÅŸtıran emniyet yetkileri olayı çok yönlü soruÅŸturuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 POLÄ°S AÇIÄžA ALINDI

 

Emniyet Genel MüdürlüÄŸü, bölgeye müfettiÅŸ gönderirken Diyarbakır Emniyet MüdürlüÄŸü de kendi içinde inceleme baÅŸlattı. Açılan soruÅŸturmada Güçlü'yü gözetimde tutan polis memurları O.B., E.Ç., S.K., G.E. açığa alındı.

Ä°zmir’in Menemen Ä°lçesi Asarlık Nüfusu’na kayıtlı Güçlü, örgüte üye olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından aranıyordu.

 

akakk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.