Sosyal Medya

Ekonomi

Alman elektronik devi Metz iflas etti

Tanınmış, geleneksel Alman markaları Grundig, Saba, Nordmende'den sonra ülkenin tanınmış 75 yıllık elektronik firması Metz de iflas etti. Almanya ve dünyada kalitenin adresi gösterilen ünlü markanın 540 çalışanı iflas haberini basından öğrenince huzursuz oldu.



Almanya ve dünyada kalitenin adresi olarak gösterilen Metz firması 1938 yılında Paul Metz tarafından kurulmuÅŸtu. Radyo, manyetik ÅŸeritli teyp cihazları ve televizyon üretimiyle isminden baÅŸarıyla söz ettiren Metz firması 1950 yılında fotoÄŸraf aksesuarı üretimine geçti. 

Elektronik cihazlarda olduÄŸu gibi kaliteli ve dayanıklı flaÅŸ üretiminde zirveye tırmanan Metz çalışanlarının maaÅŸları artık iflas masası tarafından karşılanacak.

GELENEKSEL ALMAN MARKALARI TARÄ°H OLUYOR

Giderek piyasadan kalkan tanınmış, geleneksel Alman markaları Grundig, Saba, Nordmende, markalarına bir yenisi daha eklenmiÅŸ oldu. Metz çalışanlarının ise henüz iÅŸten çıkarılmayacağı bildirildi. 

Sendikalar, Metz firmasının 10 milyon Eurodan fazla sıcak paraya ihtiyacı olduÄŸu ve ekonomik krize dayanma ÅŸansının az olduÄŸu görüÅŸünde hemfikirler. Ä°flas tasfiye yetkilisi Joachim Exner, Noel ve yılbaşı öncesi iç ve dış pazarın çok önemli olduÄŸunu, üretimin aksamadan devam edeceÄŸini açıkladı.

Elektronik cihaz ve flaÅŸ üretiminde ucuz Uzak DoÄŸu pazarıyla rekabet edemeyen Metz'in çalışanlarını zor günler bekliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.