Sosyal Medya

Güncel

İşte Erdoğan'ın bahsettiği kız

Keşanlı Şefika Nur Debreli, yaklaşık bir yıl önce mitingi sırasında talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ilçeye imam hatip lisesi yaptırdığı için teşekkür etti.



Dönemin BaÅŸbakanı ErdoÄŸan'a 8 Aralık 2013'teki KeÅŸan mitinginde seslenerek, bir mektup ileten ve daha sonra da telefonla görüÅŸerek, ilçesine imam hatip lisesi açılması talebinde bulunan 19 yaşındaki Åžefika Nur Debreli, ÅŸu anda özel bir üniversitede Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde birinci sınıfta okuyor.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bugün Ankara'daki Tevfik Ä°leri Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde, yaklaşık bir yıl önce Debreli ile yaÅŸanan diyaloÄŸu hatırlattı.

Bunun üzerine Debreli, KeÅŸan'da liseye baÅŸladığı dönemde, bir imam hatip lisesinin sosyal yardımlaÅŸma binası, imam hatip ortaokulu ve ilkokul ile aynı bahçede bulunduÄŸunu kaydetti.

Åžefika Nur Debreli, ErdoÄŸan ile görüÅŸmesini ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Hiçbir sosyal aktivitemiz, kendimize ait hissettiÄŸimiz bir sınıf, koridor, ortamımız yoktu. Yetersiz bir okuldu ve eksiklerimiz çoktu. Bunun farkına vardık. Ben sadece öncü oldum. ErdoÄŸan, yaklaşık bir yıl önce ilçeye mitinge geldiÄŸinde, erkenden alana gittim ve en önde yerimi aldım. Miting esnasında 'BaÅŸbakanım' diye seslendim, bana baktı ve 'Efendim' dedi. 'Size bir ÅŸey söylemek istiyorum, gelir misiniz' dedim. 'Birazdan yanına geleceÄŸim' dedi ve geldi. Ä°mam hatip hakkındaki sıkıntılarımızı birkaç cümleyle belirttim ve 'Size özel bir durumumu da anlatmak istiyorum' dedim. 'Tamam. Adını, soyadını ve numaranı ver' dedi. Bunun üzerine hemen güvenlik görevlileri bilgilerimi aldı. Bir sonraki gün telefonda konuÅŸtuk. Önce biraz sohbet ettik. Sonra derdimi anlattım. O, hemen bir hayırsevere talimat vereceÄŸini, iyi bir yerleÅŸke üzerinde güzel bir imam hatip lisesi yapılacağını söyledi. Ben de teÅŸekkür ettim."

Debreli, telefon görüÅŸmesi sırasında aÄŸladığını anlatarak, "Zaten BaÅŸbakan ile mitingde ilk gözgöze geldiÄŸimden beri aÄŸlamam hiç durmadı. Telefon görüÅŸmesinde bayağı aÄŸladım. Bizim içimizdeki imam hatip okulu açlığını, onun mahzunluÄŸunu çözebilecek kiÅŸinin Recep Tayyip ErdoÄŸan olması, onunla aramızda farklı bir baÄŸ oluÅŸturdu" diye konuÅŸtu.

"Lisenin yeri belirlendi, proje aşamasında"

Telefon görüÅŸmesinin ardından ErdoÄŸan'ın talimatıyla Edirne Valisi Dursun Ali Åžahin ile Edirne Milli EÄŸitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın da giriÅŸimlerde bulunduÄŸunu ifade eden Debreli, ÅŸu an imam hatip lisesinin yapılacağı yerin belirlendiÄŸini ve proje aÅŸamasında olduÄŸunu, orta okulun da imar aÅŸamasında bulunduÄŸunu kaydetti.

Åžefika Nur Debreli, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın toplumdaki "imam hatip tabusu"nu yıktığını vurgulayarak, "Bu, onun en büyük baÅŸarılarından biri. Ä°nsanlar, hep korkarak baktı imam hatiplere. Åžu an imam hatip düÅŸüncesi olmayanlar bile bu okulları tercih edebiliyor. Bu okullardan CumhurbaÅŸkanımızın istediÄŸi gibi bir nesil yetiÅŸecek inÅŸallah. Ä°nÅŸaatın hızlanması bizim en büyük temennimiz. CumhurbaÅŸkanımız, verdiÄŸi sözün üzerinde hassasiyetle duruyor. Bugün tekrar bu olayı yinelemesi, hatırlaması ve hatırlatması, bizim için çok büyük onur, gurur ve ÅŸeref. Kendisine çok teÅŸekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.