Sosyal Medya

Dünya

Başbakan Davutoğlu, Obama ile görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, G-20 Zirvesi'nde ABD Başkanı Obama ile görüştü. Görüşmede Suriye ve Irak meselesinin ele alındığı bildirildi.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, G20 Liderler Zirvesi'ne katılan liderlerden ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın da aralarında bulunduÄŸu bazı devlet ve hükümet baÅŸkanlarıyla görüÅŸtü.
      
BaÅŸbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, zirve dolayısıyla Avustralya'nın Brisbane kentinde bulunan DavutoÄŸlu, zirveye katılan liderlere ikili temaslarını sürdürüyor.
      
DavutoÄŸlu, Queensland Parlamento Binası'ndaki öÄŸlen yemeÄŸinde, ABD BaÅŸkanı Barack Obama, Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron, Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, Japonya BaÅŸbakanı Shinzo Abe, Güney Afrika Devlet BaÅŸkanı Jacob Zuma ile aynı masada oturdu.
      
DavutoÄŸlu'nun, ABD BaÅŸkanı Obama, Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Cameron, Japonya BaÅŸbakanı Abe ile uzun bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdiÄŸi belirtildi.


      
OBAMA Ä°LE IRAK VE SURÄ°YE'YÄ° GÖRÜÅžTÜ

      
DavutoÄŸlu'nun Obama ile ile görüÅŸmesinde Suriye ve Irak meselesi üzerinde durulduÄŸu bildirildi.
      
Uzun sürdüÄŸü belirtilen görüÅŸmede, BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun, Obama'ya, Myanmar'da, Müslüman topluluÄŸun haklarına saygı gösterilmesi tavsiyesinde bulunduÄŸu konuÅŸmasından dolayı da teÅŸekkür ettiÄŸi kaydedildi.
      
Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Güney Kore ve Endonezyalı liderlerle de bir araya gelen DavutoÄŸlu'nun, ayrıca Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile kısa bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdiÄŸi öÄŸrenildi.

AÄ°LE FOTOÄžRAFI

 Avustralya'nın Brisbane kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin, "Küresel Ekonomi: Büyümeyi Güçlendirme ve Ä°ÅŸ Yaratma" konulu birinci oturumu sona erdi.
      
Brisbane Kongre Merkezi'nde basına kapalı düzenlenen oturuma, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, ABD BaÅŸkanı Barack Obama, Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'in de aralarında bulunduÄŸu G20 üyesi ülkelerin devlet ve hükümet baÅŸkanları katıldı.
      
Liderler, basına kapalı düzenlenen birinci oturumun ardından, Kongre Merkezi'nde "aile fotoÄŸrafı" çekimi için yeniden bir araya geldi.


      
Zirvenin aile albümünde, BaÅŸbakan DavutoÄŸlu da yer aldı. BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, aile fotoÄŸrafı için ön sıranın saÄŸ kısmında durarak poz verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.