Sosyal Medya

Güncel

Gazeteci Önder Aytaç serbest bırakıldı

Gazeteci yazar Önder Aytaç, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.



Gazeteci yazar Önder Aytaç, Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında çıkarılan yakalama kararı üzerine gözaltına alındığı Atatürk Havalimanı'ndan Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Talimat Bürosu'nda savcı tarafından ifadesi alınan Aytaç, serbest bırakıldı.

Aytaç, ifadesinde, yardımcı doçent olarak çalıştığı Polis Akademisi BaÅŸkanlığı'ndaki görevinin sona erdiÄŸine iliÅŸkin tebligatın altındaki ÅŸerhi kendisinin yazdığını belirtti.

Åžerhi, ameliyat olduÄŸu bir dönemde ıslak imza bulunmayan bir kararın kendisine usulsüz tebliÄŸ edilmek istenmesi nedeniyle yazdığını ifade eden Aytaç, "Ancak bakan ya da bir baÅŸka kiÅŸiye, kuruma hakaret kastım yoktur. Bu ÅŸerh, yapılan iÅŸleme eleÅŸtiri mahiyetindedir. Ä°dare de benim söylediklerimi teyit eder ÅŸekilde bu olaydan sonra görev süreleri dolmadan Emniyet Genel Müdürü, Polis Akademisi BaÅŸkanı ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanını görevden almıştır. Yapılan iÅŸlemlerin hukuka aykırı olduÄŸu, bu konuda idare mahkemeleri tarafından verilen durdurma kararları ile tespit edilmiÅŸtir" deÄŸerlendirmesini yaptı.

Önder Aytaç'ın açıklaması

Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Aytaç, Polis Akademisi'nde öÄŸretim üyesi olduÄŸu dönemde ameliyatından dolayı 70 günlük rapor aldığını belirterek, bu süreçte kendisiyle ilgili bir usulsüzlüÄŸü ifade etmesinden dolayı Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala'nın suç duyurusunda bulunduÄŸunu söyledi.

Aytaç, yazısında "paralel yapı"nın kendisine yaptığı ÅŸeyleri açıkladığını ifade ederek, "Emniyet Genel Müdürü, Polis Akademisi BaÅŸkanı ve Güvenlik Birimleri Fakültesi Dekanının süreleri bitmeden görevden alındı. Onların da usulsüzlük yaptığı idare tarafından teyit edilmiÅŸtir. Benim ifadem buydu sadece. Yeni Türkiye'de bu tip ÅŸeylere alışacağız. Avukatlar herhalde biraz daha fazla para kazanacak. Dün havaalanı emniyette misafir olduk. 5 yıldızlı bir otel gibiydi. ArkadaÅŸlara teÅŸekkür ediyorum" diye konuÅŸtu.

Daha öncede Süleyman Åžah Türbesi ile ilgili bir günlük gözaltına alındığını belirten Aytaç, "Oradaki 18 tane MehmetçiÄŸin ÅŸehit olmamasına vesile olmuÅŸsam da bundan gurur duyuyorum" dedi.

Bir gazetecinin "DışiÅŸleri Bakanlığı'ndaki bu tapenin sızdırılmasını daha önceden biliyor muydunuz?" sorusu üzerine Aytaç, ÅŸunları kaydetti:

"Hayır yalandı o. Hatırlayın o dönemi onunla da ilgili inanılmaz haberler çıkmıştı. Ben de bu iÅŸlerde çalışan, bu iÅŸten ekmeÄŸini yiyen, pop kültürü üzerine deÄŸil, asker-polis-terör üzerine çalışmalar yapan ve devletin bu konularda beni master, doktora için yurtdışına göndermiÅŸ olduÄŸu biriyim. Bu konularda kitaplar ve makaleler yazmış biri olarak öngörülerimdi onlar."

Emniyet Genel MüdürlüÄŸü'nün suç duyurusu

Emniyet Genel MüdülüÄŸü'nce Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, Polis Akademisi BaÅŸkanlığı'nda yardımcı doçent olarak çalışan Önder Aytaç'ın, mevzuat gereÄŸi görev süresinin sona erdiÄŸi belirtilerek, Bakanlık makamından alınan onayla 17 Mart 2014'te görevine son verildiÄŸi kaydedildi.

Suç duyurusunda, yardımcı doçentlik görevinin uzatılmadığına iliÅŸkin kendisine 19 Mart'ta yapılan tebligatı imzalamayan Aytaç'ın, belgenin altına "....uygulanan hukuksuz iÅŸlemler ve ÅŸu anda idareyi ele geçirmiÅŸ suç örgütünün yaptığı (Emniyet Genel MüdürlüÄŸü, bakan, paralel yapı) yapının uzantıları (Polis Akademisi BaÅŸkanı, güvenlik  bilimleri Fakültesi Dekanı) suç iÅŸlemektedir" ÅŸeklinde ÅŸerh düÅŸtüÄŸü anlatıldı.

Aytaç'ın bu ifadesiyle "emniyet teÅŸkilatını alenen aÅŸağılama" ve "kamu görevlisine görevinden dolayı hakateret" suçunu iÅŸlediÄŸi kaydedildi.

Bu suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca Aytaç hakkında,  "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ile "Devletin askeri veya emniyet teÅŸkilatını alenen aÅŸağılama suçundan" soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

TEVHÄ°D HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.