Sosyal Medya

Güncel

Almanya'dan Macaristan'a uyarı

Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, Macaristan'ın AB değerlerine uyması için uyardı, Macar Dışişleri Bakanı da AB'ye ve Rusya'ya sadık kalmaya devam edeceklerini söyledi.



Almanya'nın baÅŸkenti Berlin'de biraraya gelen Macar DışiÅŸleri Bakanı Peter Szijjarto ve Alman DışiÅŸleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, görüÅŸme sonrasında ortak basın açıklaması yaptılar. Steinmeier, Macar hükümetinin demokratik temel prensiplere baÄŸlı kalmasını taleb ederek, AB üyesi ülkelerin hukuk devleti temellerine ve vatandaÅŸların özgürlük haklarına riayet etmeleri bakımından hiçbir ÅŸüphenin bulunmaması gerektiÄŸini belirtti.

AB'nin komÅŸularındaki gerginliklere etkili ve inandırıcı bir ÅŸekilde karşı çıkabilmesi için üye ülkeler arasındaki iÅŸbirliÄŸinin saÄŸlam bir temel üzerine oturması gerektiÄŸini savunan Steinmeier, demokrasi, temel deÄŸerler ve hukuk devleti gibi konularda örnek olmak zorunda olduklarını vurguladı.

Macar DışiÅŸleri Bakanı Szijjarto, Rusya'ya karşı alınan yaptırım kararlarına dikkat çekerek Macaristan'ın AB'nin aldığı kararlara baÄŸlı kalacağını, Macaristan'ın AB'den uzaklaÅŸarak Rusya ile daha iyi iliÅŸkiler içinde olduÄŸu yönündeki spekülasyonları kabul etmediklerini söyledi. Macaristan'ın Rusya ile dengeli, saÄŸlıklı ve pragmatik bir münasebet ve iÅŸbirliÄŸi içinde bulunduÄŸunu ifade eden Szijjarto, aynı zamanda Macaristan'ın Uluslar arası haklarının da ihlal edilmemesi gerektiÄŸini savundu. Macar DışiÅŸleri Bakanı, 'Kim açık bir ÅŸekilde Uluslar arası hukuku ihlal ederse, AB'nin buna karşı ortak ve kararlı bir ÅŸekilde karşı çıkması gerekir.' dedi.

Macaristan BaÅŸbakanı Viktor Orban, son haftalarda uygulamak istediÄŸi internet vergisi dolayısıyla eleÅŸtiriliyordu. Onbinlerce kiÅŸinin katıldığı büyük gösterilerden sonra internet vergisinden vazgeçildi. Orban'ın bu vergi ile özellikle interneti geniÅŸ bir ÅŸekilde kullanan muhaliflerini bertaraf etmek istediÄŸi öne sürülmüÅŸtü.

Dünya Bülteni 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.