Sosyal Medya

Dünya

'Müslümanlar için endişe duyuyorum'

ABD Başkanı, Myanmar'ı reformlarda "geriye dönük adımlara" karşı uyardı



ABD BaÅŸkanı Barack Obama, Myanmar'da "ayrımcılık ve kötü muameleye maruz kalmayı sürdüren" Rohingyalar ve diÄŸer Müslüman toplulukların durumundan "derin endiÅŸe duyduÄŸunu" söyledi.
Myanmar'ı ziyaret eden Obama, baÅŸkent Naypyidaw'da üst düzey yetkililerle görüÅŸmelerinden önce yerel Irrawaddy haber kanalına yaptığı açıklamada, ülkede reform sürecinde "geriye dönük adımlara" karşı uyarıda bulundu.
Barack Obama, Myanmar'da eski siyasi mahkumların "hala kısıtlamalarla karşı karşıya olduÄŸunu" ve "medya mensuplarının gözaltına alındığını" ifade ederek kısa bir süre önce ordu tarafından göz altındayken hayatını kaybeden gazeteci Aung Kyaw Naing'in, "trajik biçimde ve ÅŸuursuzca öldürüldüÄŸünü" dile getirdi.
ABD BaÅŸkanı, Washington yönetiminin, "Arakan eyaletindeki insani durum, ayrımcılık ve kötü muameleye katlanmayı sürdüren Rohingyalar ve diÄŸer Müslümanlara yönelik tutum konusunda derinden endiÅŸe duyduÄŸunu" da söyledi.
Obama, gezisinde öncelikli olarak Myanmar hükümetinin, ülkedeki tüm insanların iyiliÄŸini ve güvenliÄŸini, ayrıca temel insan haklarını ve özgürlükleri temin etme sorumluluÄŸu bulunduÄŸu mesajını vereceÄŸini belirtti.
Barack Obama'nın, Myanmar'a bu ziyaretinde kullandığı dilin, 2012 yılında kullandığından farklı olduÄŸu gözlendi. ABD BaÅŸkanı, 2012 yılında Myanmar'da reform yanlısı hükümeti, icraatları yerine verdiÄŸi sözlerden ötürü ödüllendirmekle eleÅŸtirilmiÅŸti.
 
Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.