Sosyal Medya

Güncel

PKK'ya 6 ülkede ağır darbe

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya, Belçika, Hollanda, Danimarka, Fransa ve İspanya gibi PKK'nın faaliyetleri açısından önem arzeden ülkelerde finansman ve eleman temini çalışmalarının önlenmesi için operasyonlar yürütüldüğünü açıkladı.



ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bir çok PKK mensubu yakalanmıştır. Almanya'da 2013 yılı içerisinde 5 PKK mensubu terör örgütüne üyelikten hapis cezasına çarptırılmıştır. Yine aynı kapsamda yargılanan 2 PKK mensubundan biri de 12 Mart 2014 tarihinde 4,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır" dedi.

ÇavuÅŸoÄŸlu, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin PKK'nın AB ve diÄŸer Avrupa ülkelerindeki faaliyetleri ve bunun engellenmesi için yapılan faliyetlere iliÅŸkin sorusunu yanıtladı. ÇavuÅŸoÄŸlu, PKK'nın AB terör örgütleri listesin yer alıyor olmasına karşılık, bir çok Avrupa ülkesinde demokratik hak ve özgürlüklerin sunduÄŸu imkanları suistimal ederek yasal görünümlü çeÅŸitli isim ve oluÅŸumlar altında varlığını sürdürdüÄŸünü bildirdi. MevzuoÄŸlu, "PKK Avrupa'da terörizmin finansmanı için uyuÅŸturucu ve insan kaçakçılığı, zorla para toplama, kara para aklama gibi yasa dışı faaliyetlerde bulunmakta, propaganda ve eleman temini çalışmaları yürütmektedir. PKK'nın bu faaliyetlerine AB'nin Europol TESAT(Terörizm durum ve DeÄŸerlendirme Raporu) raporlarında da yer verilmektedir. PKK'nın Avrupa'daki etkinlik ve faaliyetlerinin engellenmesi, AB ve Avrupa ülkeleriyle yürütülen her düzeydeki temasların ana Gündem maddeleri arasında olup, düzenli olarak yürütülen terörle mücadele istiÅŸarelerinin öncelikli konularından birini oluÅŸturmaktadır" dedi.

Operasyonlar

ÇavuÅŸoÄŸlu, önemli Avrupa ülkelerinde PKK'ya dönük operasyonlar yapıldığını bildirdi ve ÅŸu bilgileri verdi: "Almanya, Belçika, Hollanda, Danimarka, Fransa ve Ä°spanya gibi örgüt faaliyetleri açısından önem arzeden çeÅŸitli ülkelerde finansman ve eleman temini çalışmalarının önlenmesini teminen çeÅŸitli operasyonlar yapılmış ve bir çok PKK mensubu gözaltına alınmıştır. Bu kiÅŸiler hakkında adli süreçlen halen devam etmekte olup, Bakanlığımızca da yakından izlenmektedir" HAPSE ATILAN PKK'LILAR ÇavuÅŸoÄŸlu, PKK'nın Almanya'da 1993 yılında, KADEK'in 2003 ve Kongra-Gel'in de 2004 yılında yasak kapsamına alındığını, Almanya'daki Frankfurt Yüksek Eyalet Mahkemesi'nin bir PKK mensubunu "suç örgütü üyeliÄŸi" suçlamasıyla cezalandırmasına iliÅŸkin aldığı kararın Federal Yargıtay tarafından bozulduÄŸunu ifade etti. ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bozma kararı Ceza Kanunun 2002 yılında yürürlüÄŸe giren ve 'uluslararası suç örgütü örgütlerini' tanımlayan 129 (b) maddesi ışığında alınmıştır. PKK mensupları aleyhinde son dönemde Almanya'da görülen davalar, 'suç örgütü üyeliÄŸi' ile deÄŸil, sözkonusu madde çerçevesinde 'yurtdışındaki bir terörist örgütlenmenin mensubu' suçlamasıyla görülmektedir" dedi. Almanya'daki PKK'lıların yargılanmasına örnek veren ÇavuÅŸoÄŸlu ÅŸunları söyledi: "Almanya'da 2013 yılı içerisinde 5 PKK mensubu terör örgütüne üyelikten hapis cezasına çarptırılmıştır. Yine aynı kapsamda yargılanan 2 PKK mensubundan biri de 12 Mart 2014 tarihinde 4,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. PKK terör örgütünün yurtdışında faaliyetlerinin engellenmesi ve örgüt üyelerinin adalet önüne çıkarılmasına iliÅŸkin olarak ülkemizce gerekli giriÅŸimlerde bulunulmaya devam edilmektedir"

 


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.