Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas-Fetih gerilimi tırmanıyor

Arafat'ın ölümünün 10. yıldönümünde Filistin Devlet Başkanı Abbas, Gazze’de Fetih'e yönelik saldırılardan sorumlu tuttuğu Hamas'ı Filistin’in birliğini bozmaya çalışmakla suçladı. Hamas “Abbas yalan söylüyor” yanıtını verdi.



Abbas Ramallah’ta Yaser Arafat'ın 10. ölüm yıldönümüyle ilgili bir etkinlikte yaptığı konuÅŸmada, geçtiÄŸimiz hafta Gazze’de Fetih Hareketi'ni hedef alan saldırılardan Hamas’ı sorumlu tuttu.

Hamas’ı Filistin ulusal projesini sabote etmekle suçlayan Abbas, “Hamas ulusal birliÄŸin saÄŸlanmasına yönelik çabaları yok etmeye çalışıyor” dedi.

Hamas'tan Abbas'ın sözlerine tepki

Hamas yönetimi ise, Abbas’ı yalan söylemek, hakaret etmek ve dezenformasyon yapmakla suçladı.

Hamas Sözcüsü MüÅŸir Masri, “Abbas’ın konuÅŸması yalanlar, hakaretler ve dezenformasyonla dolu” dedi.

Masri, Abbas’ın ayrımcı ve tarafgir olduÄŸunu belirtirken, “Filistin halkının ihtiyacı olan ÅŸey cesur bir liderdir” ifadelerini kullandı.

Fetih Hareketi, Cuma günü Gazze'de hareketin bazı yetkililerinin evlerini hedef alan bombalı saldırılardan Hamas’ı sorumlu tutuyor.

Abbas, daha önce saldırıyı düzenleyenlerin kimler olduÄŸunu bildiklerini belirtmiÅŸ, Hamas ise bu olayda en çok zarar görenin kendileri olduÄŸunu belirterek, Hamas'ı suçlamanın doÄŸru olmayacağını savunmuÅŸtu. Hamas, Abbas'a, Gazze'deki saldırıların faillerinin bulunması için elindeki bilgileri paylaÅŸma çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

Gazze'de Cuma günü eÅŸzamanlı gerçekleÅŸen bombalı saldırılarda, eski devlet baÅŸkanı Yasir Arafat'ın 10. ölüm yıldönümü etkinlikleri için kurulan platform ile aralarında Fetih Hareketi'nin eski merkez komitesi üyesi Abdullah el-Ä°frenci, Devrim Konseyi üyesi Muhammed en-Nahhal, Fetih Sözcüsü Fayiz Ebu Iyta, Yönetim Komitesi üyesi Abdurrahman Hamed, eski esirler bakanı HiÅŸam Abdurrazık, Åžura Konseyi üyesi Faysal Ebu Åžehla'nın da bulunduÄŸu Fetih yetkililerinin evleri hedef alınmış, can kaybının yaÅŸanmadığı olayda evler ve platformda hasar oluÅŸmuÅŸtu.

Kaynak: Al Jazeera ve AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.