Sosyal Medya

Güncel

Ermenek'te 8 tutuklama talebi

Ermenek'teki maden felaketi nedeniyle gözaltına alınan, şirket sahibi dahil 8 kişi tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.



Ermenek'te su basan ve 16 iÅŸçinin halen yeraltında olduÄŸu maden felaketiyle ilgili gözaltına alınan 8 kiÅŸi tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliÄŸe sevk edildi. Tutuklanması istenen isimler arasında madenin sahibi Has Åžekerler Madencilik Åžirketi'nin sahibi Saffet Uyar da var.

Hakkında gözaltı kararı çıkarıldıktan bir gün sonra teslim olan Saffet Uyar, savcılık ifadesinde böyle bir kazayı öngörmediklerini, kömür ocağındaki tehlikeyle ilgili bakanlıktan uyarı almadıklarını söylemiÅŸti.

Madenin sahibi Uyar dışında yedi kiÅŸi daha kazayla ilgili soruÅŸturmada savcıya ifade vermiÅŸti. Bu kiÅŸiler, maden sahasının ruhsat sahibi Abdullah Özbey, madenin iÅŸletme müdürü Yavuz Özsoy, maden mühendisleri Cemile Karaca ve Nuray YetiÅŸ, maden sahasının ruhsat sahibi ÅŸirketin iÅŸletme müdürü Mehmet Zeybek, maden mühendisi Ali Kurt ve iÅŸ güvenliÄŸi uzmanı Engin Yeti.

28 Ekim Salı günü öÄŸle saatlerinde Has Åžeker Madencilik Åžirketi tarafından iÅŸletilen maden ocağını su basmış, 18 iÅŸçi mahsur kalmıştı. Madencilerden ikisinin cesedine arama çalışmalarının 10'uncu gününde, 6 Kasım PerÅŸembe akÅŸamı ulaşılmıştı. 16 iÅŸçiyi arama çalışmaları ise hâlâ sürüyor.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.