Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye Filistin Gazze'de su kuyuları açtırdı

Filistin Gazze'de, Türkiye tarafından finanse edilen ve yaklaşık 800 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak su kuyularının açılışı yapıldı.



Türk Ä°ÅŸbirliÄŸi ve Koordinasyon Ajansı (Türk Ä°ÅŸbirliÄŸi ve Koordinasyon Ajansı BaÅŸkanlığı TÄ°KA) BaÅŸkanı Serdar Çam ile Filistin Gazze'ye gelen Türkiye'nin Kudüs Büyükelçisi Mustafa Sarnıç, EÅŸ-Åžucaiyye Mahallesi'nde su kuyuları açılışını gerçekleÅŸtirdi ve yapım aÅŸamasındaki Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi ile Ä°srail saldırılarından ziyan gören Filistin Gazze Ä°slam Üniversitesini ziyaret etti.

GAZZE'NÄ°N YENÄ°DEN Ä°MARI Ä°ÇÄ°N GEREKEN YARDIM YAPILACAK

Sarnıç, yaptığı açıklamada, Filistin Gazze'de açtıkları su kuyularıyla halkın ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini, Türkiye olarak Filistin Gazze'nin yeniden imarı için gereken yardımı sunacaklarını dedi.

Sarnıç, "Biz bugün buraya nihai Ä°srail saldırılarında ziyan gören binaların yeniden bayındırlık sürecinin nasıl iÅŸlediÄŸini görmeye geldik" diye söyledi.

800 BÄ°N GAZZELÄ°NN SU Ä°HTÄ°YACI KARÅžILANACAK

TÄ°KA BaÅŸkanı Çam ise Filistin Gazze'de kalacakları 2 gün boyunca Türkiye'nin finanse ettiÄŸi projelerin iÅŸleyiÅŸini yakından takip edeceklerini bildirdi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın talimatıyla Filistin Gazze'ye geldiklerini söyleyen Çam, "Açılışını yaptığımız kuyular, yaklaşık 800 bin Gazzelinin su ihtiyacını karşılayacak" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.