Sosyal Medya

Dünya

Ermeniler bu şarkıyla finale çıktı: Türk'e vuruyoruz!

İlk uluslararası Ermenice şarkı yarışması 'Tsovits Tsov'un, 23 Kasım’da Moskova’daki Kremlin Sarayı’nda düzenlenecek finaline kalan şarkı, Türklere karşı nefret içeren sözleriyle dikkat çekti.



Vatan'ın haberine göre Ermenilerin yaÅŸadığı 12 ülkeden yapılan baÅŸvurularla ilk etapta 50 ÅŸarkı, jüri ve internet oylamasına katıldı. Sevak Amroyan’ın ‘Axpers u es’ (KardeÅŸim ve ben)isimli ÅŸarkısı 4’üncü grupta birinci olarak finale kalan 14 ÅŸarkı arasında yer aldı.

'TÜRK'E VURUYORUZ'

Åžarkıda ‘Kanunsuz Türk Ana Vatana sahip çıkmış’, ‘KardeÅŸim ve ben Türk’e vuruyoruz.Åžafak vakti Türkler içeri sızarken. Biz vurunca Dünya sarsıldı’ gibi Türklere karşı nefret içeren sözler yer alıyor.

Yarışmaya Türkiye’den katılan yine Ermeni ve Türk müzisyenlerden oluÅŸan Vomank adlı grup ise Vantag isimli ÅŸarkılarıyla finale kalan 14 ÅŸarkı arasında yer aldı. 10 bin dolar ödüllü yarışmanın 23 Kasım’da Kremlin Sarayı’nda yapılacak finalinin canlı yayınlanması bekleniyor.

AGOS’TAN SERT ELEÅžTÄ°RÄ°

Sevak Amroyan’ın Türklere karşı nefret içeren ÅŸarkısının finale kalmasını Türkiye Ermeni cemaatinin önemli gazetesi Agos, sert sözlerle eleÅŸtirdi. Agos’ta Lola Sarı imzasıyla yayınlanan haberde, “Åžarkının bu tür bir yarışmada kendine nasıl yer bulduÄŸu büyük bir merak konusu” denildi.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.