Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan IŞİD'e neden DEAŞ dediğini açıkladı

Paris'te Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD'e neden DEAŞ dediğini açıkladı.



Bugün, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın, Paris'e yaptığı resmi ziyaretinde bir ilk yaÅŸandı. Daha önceki tüm açıklamalarında IŞİD'den, Türkçe'de kullanılan kısaltılmış adıyla, yani "IŞİD" olarak bahseden ErdoÄŸan, Hollande ile yaptığı ortak basın toplantısında "DEAÅž" terimini kullandı.

NEDEN DEAÅž DEDÄ° ?

Basın açıklamasının ardından Fransız Uluslararası Ä°liÅŸkiler Enstitüsü'nde konuÅŸma yapan ErdoÄŸan, IŞİD'e neden DEAÅž dediÄŸine açıklık getirdi.

Örgütün Ä°slam'la hiçbir alakası olmadığını kaydeden ErdoÄŸan, IŞİD'i Ä°slam adıyla yan yana getirmek istemediÄŸini bu yüzden açılımında açıkça "Ä°slam Devleti" geçen IŞİD yerine Arapça kısaltması olan DEAÅž'ı (DAESH) tercih ettiÄŸini belirtti.

IŞİD'den bahsederken daha önceki açıklamalarında hep "IŞİD" kısaltmasını kullanan ErdoÄŸan'ın Paris'te bunu deÄŸiÅŸtirmesi tesadüf deÄŸil.

Çünkü Fransa hükümeti resmen, örgütün adından "DEAÅž" olarak bahsedilmesi için kampanya baÅŸlatmıştı. DEAÅž (DAESH), IŞİD'in Arapçasının (ad-Dawlah al-Islamiyah fil-‘Iraq wa ash-Sham) ilk harflerinden oluÅŸuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.