Sosyal Medya

Güncel

Bakan Çelik: Bunlar kabul edilebilir değil

Enerji Bakanı Taner Yılız, Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan açıklamalarda bulundu.



Enerji Bakanı Taner Yılız, Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve UlaÅŸtırma Bakanı Lütfi Elvan açıklamalarda bulundu.

Ä°ÅŸte Bakanların o açıklamalarından satırbaÅŸları:

Yıldız: Risk oluÅŸmaması için detaylı planlamalar yapıldı. Bizim için önemli bir eÅŸiÄŸi aÅŸtık. Su çekildikçe önümüze ne çıkar bilemiyoruz. ÖnceliÄŸimiz su deÄŸil tahkimat ve malzemenin dışarı çıkarılmasıdır. Su engel teÅŸkil ediyor tabi. 170 metre aÅŸağı inilecek. Aşğıda ne varsa oradaki malzemeler çıkartılacak. Biz iÅŸçi kardeÅŸlerimiz çıkarılana kadar gündemimiz budur. Ä°hmallerle ilgili herhangi bir atlama olmayacak.

"Ä°ÅžVERENLERÄ°N UYGULAMALARI KABUL EDÄ°LEMEZ"

Çelik: Kömür kazası olayıyla ilgili milletimiz kilitlenmiÅŸ durumda. Gece 2'ye kadar iÅŸçi kardeÅŸlerimizle beraber olduk. Ä°yi organize olmuÅŸ bir ÅŸekilde çalışıyoruz. Göçük alanına indik. Vardiya sistemiyle çalışıyoruz. Tahkimat için tüm imkanlar seferber olmuÅŸ durumda. Mesafe alınmaya çalışıyoruz. Üzerimize düÅŸen görevleri alıyoruz. Göçüklerin bir an önce kalkması için çalışıyoruz. Burada çalışan 180 kiÅŸi ve hepsi de sigortalı. Önemli olan bu kazaların olmaması ama devletimiz güçlüdür kamu üzerine düÅŸeni yapacaktır. Torba yasada olan madencilerin çalışma saatleri ve emeklilik süresidir. Ä°ÅŸletme sahipleri yeni yasaya uymadan iÅŸçi haklarını teslim etmiyor. iÅŸverenlerin uygulamaları kabul edilebilir deÄŸil.

"AÄžIRLIÄžIMIZ MOLOZLARIN TEMÄ°ZLENMESÄ°"

Elvan: Su tahliye sistemi hızlanmış durumda. Bugün sabah aÅŸağı indiÄŸimizde 15 metre bir mesafe var. Molozların temizlenmesi çalışması devam ediyor. ancak ağırlık olarak tahkimat ve molozların atılması iÅŸlemi sürüyor.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.