Sosyal Medya

Dünya

"Saldırılar Esad'ın işine yarıyor"

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, IŞİD ile mücadelede, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin yürüttüğü mücadelenin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın işine yaradığını söyledi.



Hagel, Pentagon'da düzenlediÄŸi basın toplantısında bir gazetecinin, "ABD'nin, Esad'a daha çok baskı uygulayabilmek için diplomatik ya da finansal anlamda daha katı olması gerektiÄŸini düÅŸünüyor musunuz? ABD ılımlı muhalefeti desteklemede de askeri anlamda daha katı olmalı mı" sorusuna verdiÄŸi yanıtta, konunun karmaşık ve uzun süreçli olduÄŸunu, deÄŸiÅŸik seçenekler ve olasılıklar üzerinde deÄŸerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Hagel, ABD'nin öncülüÄŸünde Suriye'ye karşı yürütülen operasyonlarla ilgili, "Suriye'de ABD ve koalisyon güçlerinin saldırıları nedeniyle Esad ÅŸimdi daha iyi bir konumda deÄŸil mi" sorusuna itiraf gibi bir yanıt verdi. Hagel, ABD ve koalisyon güçlerinin IŞİD'e odaklandıklarını, bu durumun da Esad'ın iÅŸine geldiÄŸini belirterek, "Evet, Esad bundan tabi ki yararlanıyor ancak burada, dünyanın bu kesiminde istikrar ve güvenliÄŸi saÄŸlamak için gerekenleri yapmada etkili olduÄŸunu düÅŸündüÄŸümüz uzun vadeli bir stratejiden bahsediyoruz


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.