Sosyal Medya

Ekonomi

Fransız ırkçıları şikayetçi; 'Fransa kebaplaşıyor'

Fransa'daki Ulusal Cephe adayları, ülkedeki kebapçıların çok arttığını bunu kültürel anlamda İslamlaşmanın bir belirtisi olduğunu iddia ediyorlar.



Fransa'da kebap dükkanlarının sayısının artması milliyetçi saÄŸcı Fransızları rahatsız ediyor. Ülkedeki aşırı saÄŸ gruplar, kebap salonlarının artışını kültürel silamlaÅŸmanın bir kanıtı oalrak  görüyor ve bundan endiÅŸe duyduklarını söylüyor. Fransız aşırı saÄŸcılar, ülkedeki kebapçı artışını, Fransa 'kebaplaşıyor' ifadesiyle dile getiriyor.

Fransız saÄŸcıları, heryerde kebap dükkanı bulunmasının, OrtadoÄŸu kültürüne ait bir yemeÄŸin Fransa'da gittikçe kök salmaya baÅŸlamasının bir göstergesi olduÄŸunu iddia ediyor.. Kebap dükkanlarının daha da artmasından korktularını söyleyen aşırı saÄŸcılar, ülkede bulunan beÅŸ milyonluk Müslüman nüfusundan da rahatsızlar ve bunu açıkça deklare ediyorlar.

Kebap Fransa'ya 1990'lı yıllarda Türkiye'de giden göçmenlerin sayısının artmasıyla birlikte yaygınlaÅŸmaya baÅŸladı. Fransa'ya giden Türkler, döner dükkanları açmaya baÅŸladı. Fransa'da döner kebap olarak yaygınlaÅŸan döner, kısa zaman içerisinde meÅŸhur olmaya baÅŸladı. 

Fransa'daki kebap pazarının büyüklüÄŸü 1,9 milyar dolar civarında. Ülkede bir yıl içerisinde yaklaşık 300 milyon porsiyon kebap tüketiliyor. Kebap fiyatları ortalama 6 avro. Ancak Fransa'da kebap tüketimi, hala pizza ve hamburger tüketiminin gerisinde. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.