Sosyal Medya

Dünya

Afganistan işgalinin geride bıraktığı 21 bin ölüm!

İngiltere Afganistan işgali sırasında ölen 435 askerinin hikayesini paylaştı. Ancak işgal sırasında ölen 21 bin Afgan sivilin kimliğini ise kimse merak etmiyor!



2001 yılının Ekim ayında baÅŸlayan Afgan iÅŸgalinde geriye öldürülmüÅŸ 21 binden fazla sivil kaldı. Sayı bu kadar fazla olunca kimse Afganistan iÅŸgalinin sivil kurbanlarının kimliÄŸini sormuyor.

Ä°ngiltere, Afganistan iÅŸgali sırasında ölen 453 Ä°ngiliz askerinin resimlerini ve hikayelerini paylaÅŸtı. Ä°ÅŸgal ettikleri Afganistan'da ölen Ä°ngiliz askerlerinin yası tutulurken, bu askerlerin öldürdüÄŸü Afganistanlı sivillerin deÄŸil kimlikleri sayıları bile net olarak bilinemiyor.

Bazı kuruluÅŸlar, 20 bin civarında Afganistanlı sivilin iÅŸgal sırasında öldürüldüÄŸünü söylerken bazı kuruluÅŸlar bu sayının 21 binin üzerinde olduÄŸunu söylüyor. 

Ä°ngiltere'de, Afganistan iÅŸgali sırasında ölen 453 Ä°ngiliz askerlerinin resminin bulunduÄŸu bir grafik yayınlandı. Independent ise bu resmi alıp siyah uzun bir fon üzerine yapıştırdı. Fondaki siyah bölge, öldürülen ve kimliÄŸi bilinmeyen Afganistanlı sivilleri temsil ediyor. 

Bu grafik, Afganistan iÅŸgalinin, göze sokulanlarıyla gözden kaçırılanlarını en açık ÅŸekilde ortaya koyuyor.

Ä°ÅŸte o utanç grafiÄŸi;

                                                        

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.