Sosyal Medya

Güncel

Bakan Ala'dan "operasyon" açıklaması

İçişleri Bakanı Ala, yasa dışı dinlemelerle ilgili "paralel yapı" iddialarına yönelik başlatılan operasyona ilişkin, "Suç işleyen hiç kimsenin yanına, bu kalmaz" dedi.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala, Ankara Emniyet MüdürlüÄŸünce yasa dışı dinlemelerle ilgili "paralel yapı" iddialarına yönelik baÅŸlatılan operasyona iliÅŸkin, "Suç iÅŸleyen hiç kimsenin yanına bu kalmaz. Mutlaka ciddi devlet geleneÄŸi olan ülkeler, gecikmiÅŸ olsa bile ertelese bile o suç iÅŸleyenleri soruÅŸturur, inceler ve gereÄŸini yapar" dedi.

Katar'da bulunan Ä°çiÅŸleri Bakanı Ala, ziyareti, iki ülke iliÅŸkileri ve bugün Ankara'da gerçekleÅŸtirilen operasyona iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Katar'ı "10. Milpol Ä°ç Güvenlik Fuarı" çerçevesinde ziyaret ettiÄŸini aktaran Ala, burada Katar Emiri Åžeyh Temim bin Hamad Al Sani ile Katar BaÅŸbakanı ve Ä°çiÅŸleri Bakanı Abdullah bin Nasır Halife Al Sani'yle görüÅŸme yaptığını hatırlatarak, "Katar'la Türkiye arasında çok ciddi ve kaliteli bir iÅŸbirliÄŸi var. Hem bölgesel konulara bakışımızda hem uluslararası konulara yaklaşımımızda birliktelik var. Çok sayıda firmamız burada çok ciddi iÅŸler yapıyor. Ekonomik, ticari iliÅŸkilerimiz çok iyi seviyede. Åžimdi de güvenlik iÅŸbirliÄŸi konularında neler yapabiliriz daha fazla nasıl bölgemize, ülkemize katkıda bulunabiliriz, bunun konuÅŸmalarını yaptık, giriÅŸimlerinde, deÄŸerlendirmelerinde bulunduk" diye konuÅŸtu. 

Katar ile Türkiye arasındaki konuları sürekli deÄŸerlendirecek bir çalışma grubunun kurulduÄŸunu aktaran Ala, ÅŸöyle devam etti:

"BaÅŸbakan ve içiÅŸleri bakanı mevkidaşımızla daha çok iç güvenlik konularında karşılıklı, jandarmanın, emniyetimizin karşılıklı eÄŸitimleri konusunda görüÅŸtük. Bu karşılıklı iÅŸbirliÄŸi ve eÄŸitim konularında hem protokollerin hazırlanması, imzalanması hem de iç güvenlik konularında teknolojik enformasyona dayalı, istihbarata, güvenliÄŸe dayalı, iÅŸbirliklerin geliÅŸtirilmesi ve yapılmasına dayanıyor. Burada, önümüzdeki yıllarda, uluslararası spor karşılaÅŸmaları olacak. Her alanda, konumuz itibarıyla güvenlik alanında, karşılıklı iÅŸbirliÄŸi ortaya koyabilecek anlaÅŸmaları, protokolleri hazırlayabilecek, karşılıklı çalışma grubu oluÅŸturulmasına karar verdik. Önümüzdeki hafta içerisinde de Türkiye'de bir araya gelecekler. Daha sonra yine Katar'da bir araya gelecek ve protokolleri hazırlayacaklar. Bizler de deÄŸerlendirip onayladıktan sonra yürürlüÄŸe girecek."

Ankara'da "paralel yapı"ya yönelik operasyon

Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala, Ankara'da bugün "paralel yapı" iddialarına yönelik baÅŸlatılan operasyonla ilgili, ÅŸunları kaydetti: 

"Tabi bir suç, dinlemelere iliÅŸkin, diÄŸer takiplere iliÅŸkin ortaya çıktıktan sonra. O suçun araÅŸtırılması soruÅŸturulması adli ve idari yönden gereÄŸinin yapılması, devlet birimlerinin rutin iÅŸleri oluyor. Ä°dari tasarruflar, adli soruÅŸturmalar, neticeleniyor. Onların kararları veriliyor. GereÄŸi yapılıyor. Devlet mekanizması kendi içerisinde iÅŸliyor. Åžunu bilmek lazım, suç iÅŸleyen hiç kimsenin yanına bunu iÅŸlemiÅŸ olması kalmaz. Mutlaka, ciddi devlet geleneÄŸi olan ülkeler, gecikmiÅŸ olsa bile, ertelese bile o suç iÅŸleyenleri soruÅŸturur, inceler ve gereÄŸini yapar. Bu meseleleri de böyle okumak gerekir, böyle zaten. SoruÅŸturmalar sonucunda adli makamlar bu tür kararlar veriyor. Bu kararlar yerine getiriliyor. HerÅŸey hukuk içerisinde ve milletimizin güvenliÄŸini, iletiÅŸim güvenliÄŸini, her türlü güvenliÄŸini saÄŸlayacak biçimde devam ediyor. Önemli olan bütün memurların, kamu görevlilerinin, karar alıcıların, bunlardan ders çıkarmasıdır. Hiç kimse kamudan aldığı yetkiyi, milletten aldığı yetkiyi, milletin hak ve özgürlüklerini, insanların özel hayatını, tarumar edici biçimde kullanamaz, kullanmamalıdır. Bir gün gelir ve onun hesabını, o millet sorar. Onun için de suç iÅŸleyenlerin suçlar tespit edildikten sonra soruÅŸturulması süreci devam ediyor."

Katar'daki temasları çerçevesinde, BaÅŸbakan ve Ä°çiÅŸleri Bakanı Al Sani'yle öÄŸle yemeÄŸinde de bir araya gelen Ala, BaÅŸkent Doha'da tarihi çarşı ve Katar Ä°ÅŸ Komitesi BaÅŸkanı Åžeyh Faysal bin Kasım Al Sani'ye ait "halı koleksiyonu" müzesini ziyaret etti.

AA HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.