Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan, Gülen'i Lawrence'a benzetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nde konuştu. Erdoğan, Pensilvanya'da bulunan Fethullah Gülen'i modern Lawrence olarak niteledi. Lawrence, Osmanlı İmparatorluğu'na karşı yürütülen Arap ayaklanmasında Arapları, Osmanlı'dan ve Türklerden koparan adam olarak biliniyor.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Marmara Üniversitesi'nin akedemik yılı açılış töreninde konuÅŸtu. ErdoÄŸan, "Hizmet eri görünümünde, gazeteci yazar görünümünde terörist görünümünde yeni Lawrence'lerin çabaladığını görüyoruz. Hizmet diyerek, basın özgürlüÄŸü diyerek, bağımsızlık savaşı ya da cihat diyerek Sykes-Picot anlaÅŸmalarını yapanlar var" açıklamasıyla Fethullah Gülen'e gönderme yaptı.

"MODERN LAWRENCE'LAR VAR"

ErdoÄŸan, "Bu coÄŸrafya içinde yaÅŸanan her çatışma her gerilim yüz yıl önce tasarlanmıştır. Bu tasarımı bozmak bizim vazifemizdir. Terör örgütünün tuzağına düÅŸen modern lawrence'lerin peÅŸine düÅŸenlere tane tane anlatmak zorundayız. Pensilvanya'nın peÅŸinden gidenlere tane tane anlatmak zorundayız. Bizim uluhiyet anlayışımızda ne var bunu anlatmak zorundayız. Bizim inancımızda Allah'tan baÅŸka kimseye kulluk yoktur. Bunu sorgulayabilecek güce bir mümin kul sahip olmalıdır. UlaÅŸabildiÄŸimiz herkese bu büyük oyunu, büyük kumpası anlatmak zorundayız. Åžimdi yeni ajanlar hain olarak kendi milletinden çıkıyor. Artık gönüllü Lawrence'lik yapanlar var.

Modern LaWrence gibi Pensilvanya'da oturanlar var" ifadelerini kullandı.

LAWRENCE KÄ°MDÄ°R?

1916-1918 yıllarında Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu'na karşı yürütülen Arap Ayaklanmasında, BirleÅŸik Krallık irtibat subayı olarak aldığı görev nedeniyle Arabistanlı Lawrence olarak tanınmıştır. Åžövalyelik niÅŸanını reddetmiÅŸtir, "Üstün Hizmet Madalyası" ve "Fransız Åžeref Lejyonu Madalyası" ile ödüllendirilmiÅŸtir.

Arapların birçoÄŸu, Osmanlı ve Avrupalı devletlerin hakimiyetine karşı verdikleri özgürlük mücadelesine önderlik etmesinden dolayı onu, Arap ulusal uyanışının öncüsü ve halk kahramanı olarak kabul ederler. Kendisine hayran bazı Bedeviler tarafından Lawrence'a Dinamit Emir lakabı verilmiÅŸtir. Britanyalılar da onu en büyük savaÅŸ kahramanlarından biri olarak kabul ederler.

YENÄ°ÅžAFAK
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.