Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: HSYK artık vicdanları rahatlatacak yapıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Marmara Üniversitesi'nin Akademik yılı açılış töreninde HSYK seçim sonuçlarını değerlendirdi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan dün gerçekleÅŸtirilen HSYK seçimlerinin sonucuna deÄŸinerek, "HSYK artık vicdanları rahatlatacak yapıda" ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Marmara Üniversitesi'nin Akademik yılı açılış törenine katılarak gündeme iliÅŸkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Mezun olduÄŸum okuluma Türkiye'nin ilk seçilmiÅŸ cumhurbaÅŸkanı olarak bulunmanın heyecanımı gizlemekte zorlanıyorum.

Dün kaybettiÄŸimiz ÅŸehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

HSYK ARTIK VÄ°CDANLARI RAHATLATACAK YAPIDA

Yeni HSYK üyelerine baÅŸarılar diliyorum. Yargıya, vicdanlara vesayet koymak isteyenlere hakim ve savcılarımız gereken cevabı vermiÅŸtir. Kazanan milletimiz olmuÅŸtur, yargı bağımsızlığı olmuÅŸtur. HSYK artık vicdanları rahatlatacak bir yapıya kavuÅŸmuÅŸtur.

Birinci Dünya Savaşı'nın yüzüncü yılında üniversitelerimize daha çok görev düÅŸmektedir. Bu olayları yabancı kaynaklardan okumak, bilimimiz ve tarihimiz için çok büyük bir eksiklik olacaktır.

ORTADOÄžU PETROL SAVAÅžLARI Ä°ÇÄ°N ÇIKARILMIÅž BÄ°R Ä°SÄ°M

20. YY'ın başına kadar OrtadoÄŸu diye bir kavram yoktur. OrtadoÄŸu kavramı petrol ve çatışma oluÅŸturmak için icat edilmiÅŸtir. OrtadoÄŸu'da sınırlara bakıldığında gerçekçi olmayan bir keyfiyet görülür.

Burada söylediklerim yanlış anlaşılmasın kimsenin toprağında gözümüz yok. OrtadoÄŸu'da gönüldeki ve zihindeki sınırlar tartışmaya açılmalı. Aynı dinden, gelenekten gelen Kürtler, Türkler, Araplar neden gerilim halindeler. Bu sınırları çizenler çatışmayı hedefleyenlerdir. 

Ama ölenler biziz, kardeÅŸlerimiz, çocuklarımız ölüyor. Bunları kurgulayanlar sadece izliyor. 

EY Şİİ KARDEŞİM, EY SÜNNÄ° KARDEŞİM

Arzu ediyorum ki benim bu sesimiz duyarlar ey Åžii kardeÅŸim BaÄŸdat'ta camiyi bombaladığında kimi sevindiriyorsun, Ey Sünni kardeÅŸim Kerbela anmalarına bomba koyduÄŸunda kimi sevindirdiÄŸini hiç düÅŸümdünüz mü? Ey IŞİD, ey PKK can yakarken katliam yaparken kimleri sevindirdiÄŸinizi hiç düÅŸündünüz mü?

Yüz yıllardır ertelenen bölge sorunları ÅŸimdi bölgemizi çatışma alanına  çevirdi. Sky Picot'un çizdiÄŸi zihinlerimizde çizdiÄŸi sınırları kaldıracağız. CoÄŸrafi sınırlardan bahsetmiyorum. Gönüllerimizdeki sınırları kastediyorum.

GÜLEN'E MODERN LAWRWNCE BENZETMESÄ°

Åžimdi yeni ajanlar hain olarak kendi milletinden çıkıyor. Artık gönüllü Lawrence'lik yapanlar var.

Türkiye Cumhuriyeti doÄŸru sorular sorarak huzuru inÅŸa edeceÄŸine inanıyorum. Bölge halkının umudu Türkiye'dir. 

Yeni Türkiye yüz yıl önce zihinlerimize dar gelen kalıpları kırmaktır.

Modern Lavrence gibi Pensilvanya'da oturanlar var.

30 yıldır PKK belası var Kim kazandı Kürt kazanmadı, Türk kazanmadı, Silah, kan tüccarları kazandı. Terör örgütü bunu bilmiyor mu? Terör örgütü gölgesinde siyaset yapanlar bunu bilmiyor mu, çok iyi biliyor. 

Binlerce kilometredeki medya kuruluÅŸu Taksim'de yaÅŸanan ÅŸiddet olayları neden günlerce canlı yayınla verir. Ferguson'da 18 yaşındaki genci polis öldürdü. Soruyorsun cevabını veremiyorlar.

ALÇAKTIRLAR, ÅžEREFSÄ°ZLERDÄ°R

Zalim Esed'e destek verenler, Esed'in ürünü olan IŞİD'i desteklediÄŸimiz yalanını neden konuÅŸuyorlar. Türkiye IŞİD'e destek veriyor diyenler iddialarını ispat etmezlerse alçaktırlar ÅŸerefsizlerdir. 

Terörle mücadele devam edecek ancak tezgaha da gelemeyiz dikkatli olmalıyız. 

Sadece Kobani ile bu iÅŸ çözülmez Åžam da hedef alınmalı. 100 yıldır dışarıdaki basına içerideki iÅŸbirlikçilerle Türkiye'ye istikamet çizmek isteyenler bu günde bunu yapmanın gayreti içindeler. 

Bu sokak olayları ile ilgili cezai müeyyidelerin yeniden yapılandırması gerektiÄŸini BaÅŸbakanımızla konuÅŸtum. 

Yeni Türkiye'nin kutlu yürüyüÅŸü durdurulursa ülkemiz 100 yıl geriye gider.

MGK'da mili güvenik belgesi gözden geçirilecek. 

Marmara Üniversitesi'nin dağınık yapısını Maltepe'de birleÅŸtirelim Ä°nÅŸallah. 

Ecdat ne güzel üniversiteler yapmış biz de aynılarını neden yapmayalım. 

Kaynak: Haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.