Sosyal Medya

Güncel

Ä°ÅŸte en tehlikeli mevzi

Irak'ın Kerkük kentinde IŞİD'in peşmerge güçlerine en yakın olan mevziler DHA tarafından görüntülendi. Molla Abdullah Köprüsü üzerinde bulunan IŞİD ve Peşmerge mevzileri arasında 47 metre mesafe bulunuyor. Sivillere kapalı olan bölge Irak'ın en tehlikeli yerlerinden biri olarak kabul ediliyor.



Haziran ayında Musul'u ele geçirdikten sonra Irak'ın içlerine doÄŸru ilerleyen IŞİD, bir çok noktayı ele geçirdi.

Ele geçirdiÄŸi noktalarda çok sayıda militan ve ağır silah bırakan IŞİD, Irak'ın ortalarına doÄŸru ilerlerken Kürdistan Bölgesel yönetimi de sıkı güvenlik önlemleri aldı.

IŞİD ile bin 50 kilometre sınırı bulunan Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Irak merkezi hükümeti ile Kerkük'ün Celawla bölgesinde sadece 15 kilometrelik sınırı kaldı. Kerkük'ten baÅŸlayıp Suriye sınırına kadar inen hattı IŞİD'in elinde tuttuÄŸu bin 50 kilometrelik hattı koruyan PeÅŸmerge birlikleri ise 4 aydan bu yana alarmda bekliyor.

IŞİD ile aralarında 47 metre mesafe var

Irak ordusunun Kerkük'ü bırakıp BaÄŸdat'a yakın bölgelere çekilmesinin ardından oluÅŸan boÅŸluÄŸu ise PeÅŸmerge birlikleri doldurdu.

Kerkük çevresinde bulunan köylere yerleÅŸen peÅŸmerge birlikleri yeni mevziler kurarak, IŞİD'den gelecek saldırıları önlemek için hazırlık yaptı. Kerkük'ün batısında bulunan Hawice Ä°lçesi'ne baÄŸlı Molla Abdullah Köyü ise aradan geçen Dukan çayının sınır oluÅŸturması nedeniyle en stratejik bölge konumuna geldi.

Molla Abdullah Köprüsü'nün bir tarafında IŞİD, diÄŸer tarafında ise PeÅŸmerge birliklerinin mevzileri bulunuyor. Köprünün iki tarafında bulunan IŞİD militanları ve PeÅŸmerge birlikleri arasında 47 metre mesafe var. Köprü üzerinde hem IŞİD hem Kürdistan bayrağı dalgalanırken, bölgede görevlendirilen PeÅŸmergeler ise sürekli teyakkuz halinde bekliyor.

En yakın mevzi görüntülendi

Irak'ın en tehlikeli bölgelerinden biri sayıldığı için sivillerin giriÅŸine yasak olan Molla Abdullah köprüsündeki IŞİD mevzileri, özel bir izinle bölgeye giden DHA görüntüledi.

Molla Abdullah bölgesine gitmek için çok sayıda kontrol noktasından geçilirken, PeÅŸmerge'nin bölgeye yüklü bir askeri yığınak yaptığı görüldü. 47 metrelik köprünün Kerkük tarafından Kürdistan bayrağı bulunurken, hemen karşısında kurulan mevzilerde ise IŞİD'in bayrağı dalgalanıyor.

Köprünün üstüne kurulduÄŸu Dukan Çayı'nın kenarındaki belli noktalarda da IŞİD'in bayrağı ve keskin niÅŸancılarının bulunduÄŸu küçük barakalar göze çarpıyor. PeÅŸmerge ve IŞİD militanlarının birbirine en yakın olduÄŸu bölgede gerginlik olduÄŸu görülürken, yetkililer IŞİD militanlarının mevzilerinden hiç çıkmadıklarını ve görüntü vermediklerini söyledi.

 

CNNTURK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.