Sosyal Medya

Dünya

İsviçre'den skandal karar! İslami faaliyet yasak

İsviçre Ulusal Meclisi skandal bir karara imza attı. Özgürlükler ülkesi İsviçre'de artık İslam'i faaliyetler yasak.



Son dönemde dünyada yaÅŸanan İslamofobi ile birlikte artan İslam düÅŸmanlığı özgürlükler ülkesi İsviçre'ye de sıçradı. İsviçre Ulusal Meclisi, ülkede bulunan tüm İslam grup ve kuruluÅŸlarının faaliyetlerini oy birliÄŸi ile yasakladı.

YASAK BUGÜN BAÅžLADI

Alınan karar ardından 9 Ekim PerÅŸembegününden itibaren ülkede bulunan tüm Ä°slami grup ve kuruluÅŸlarının faaliyetleri yasaklanmış oldu. Bu faaliyetler arasında ekonomik, insani yardım gibi çalışma faaliyetleri de bulunuyor.

KARARA UYMAYANA HAPİS CEZASI

Bu karara uymayan gurup ve kuruluÅŸların yöneticilerine 3 yıldan az olmamak üzere hapis cezası verileceÄŸi açıklandı. Ulusal Meclisten oy birliÄŸi ile çıkan bu kararın, Adalet Bakanlığıtarafından da onayladığı ve 9 Ekim PerÅŸembe gününden itibaren uygulamaya baÅŸlandığını duyuruldu.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.