Sosyal Medya

Dünya

Bulgaristan artık Rusya'dan silah almıyor

Yıllardan beri Rusya'dan silah satın alan şimdi NATO üyesi Bulgaristan, artık silah alımlarını İtalya ve Yunanistan'dan yapacak.



Bulgaristan'ın Rusya'dan savaÅŸ jetleri almaması kararı üzerine iki ülke arasında gerginlik baÅŸladı. Bulgar DışiÅŸleri Bakanı Daniel Mitow, Bulgaristan'ın AB ve NATO üyesi bir ülke olduÄŸunu ve üçüncü bir ülkeye açıklama yapmak zorunda olmadığını söyledi.

Rus BaÅŸbakan Yardımcısı Dmitri Rogosin'in Twitter'de yayınladığı bir mesajda, 'Åžalamanov' isimli kiÅŸinin Bulgaristan BaÅŸbakanı Gerogi BlisnaÅŸki'yi Rusya'ya ihanete ikna ettiÄŸi yönündeki ifadesinden dolayı Bulgaristan'dan Rusya'ya bu tepki geldi. Rogosin ise bu mesajı, Bulgar Savunma Bakanı Welisar Åžalamanov'un Bulgaristan'ın 2020'ye kadar 10 yeni savaÅŸ jeti satın alacağını, ancak bunları Rusya'dan almayacağını bildirmesi nedeniyle yazmıştı.

Ä°talya'nın Bulgaristan'a kullanılmış 'Eurofighter' model savaÅŸ jetleri, Yunanistan'ın da F-16 model savaÅŸ jetleri teklif edeceÄŸi bildirildi. Bulgaristan Hava Kuvvetlerinde çoÄŸu kullanılamayan Rus yapımı MiG-21, MiG29 ve SU-25 model savaÅŸ jetleri bulunuyor.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.