Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Türkiye bu tuzağa müsaade etmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kobani'yi bahane ederek sokakların ateşe verilmesi üzerine bir açıklama yayımladı. Açıklamasında kardeşlik vurgusu ve sağduyu çağrısı Erdoğan, eylemlere katılan çocukların anne ve babaları ile siyasi partileri uyardı. Şiddet, kargaşa ve vandalizmi teşvik edenlerin akan kanın birinci sorumlusu olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, "Türkiye, kardeşliğimize yönelik hiç bir tuzağa asla müsaade etmeyecektir" dedi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Kobani bahanesiyle yapılan yakıp yıkma olaylarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin huzur ve barış ortamının hedef alındığının altını çizen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın açıklaması ÅŸöyle:

"Kabul edilir deÄŸil"

 Türkiye dün olduÄŸu gibi bugün de, bu tür algı operasyonlarını ve saldırıları bertaraf etmeyi baÅŸaracaktır"

"Suriye'nin Ayn El Arab, diÄŸer adıyla Kobani kasabasına yönelik terör saldırıları bahane edilerek, Türkiye'nin çeÅŸitli ÅŸehirlerinde sahnelenen ÅŸiddet eylemleri ve yaÅŸanan can kayıpları en büyük üzüntü kaynağımızdır. Can kayıplarının yanı sıra, mülke de zarar verilmesi, kamu binalarının, özellikle okulların, esnafın, sivil ve resmi araçların, Kızılay yardım araçlarının, belediye otobüslerinin hedef alınmış olması, ÅŸehirlerimizdeki huzur ortamının hedef alınması, elbette kabul edilebilir bir durum deÄŸildir.

"Asıl niyet ortada"

Sahnelenen ÅŸiddet eylemlerinin, Kobani meselesi ile uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığı son derece açıktır.

Kobani'ye yönelik terör saldırılarının arkasına sığınarak, Türkiye'de ÅŸiddet eylemlerinin sahnelenmesi, asıl niyetin ve hedefin çok farklı olduÄŸunu ortaya koymaktadır.

"Dün olduÄŸu gibi bugün de bertaraf edeceÄŸiz"

Ä°ç ve dış politikamızı ÅŸekillendirmeye yönelik bu tür provokasyonlarla, yakın tarih de dahil olmak üzere defalarca karşılaÅŸmış olan ülkemiz, dün olduÄŸu gibi bugün de, bu tür algı operasyonlarını ve saldırıları bertaraf etmeyi baÅŸaracaktır.

"Yeryüzündeki tüm terörün karşısındayız"

Terör yüzünden birçok bedeller ödemiÅŸ bir ülke olan Türkiye, yeryüzündeki tüm terör örgütlerinin karşısındadır.

Türkiye, insani yardımlar konusunda da dünyanın en duyarlı ülkelerinden biridir. Nitekim ülkemiz, Kobani'deki terör ortamından kaçan yaklaşık 200 bin kardeÅŸimize sınırlarını açmakta, maÄŸduriyete uÄŸrayan bu insanlara koruyucu ve ÅŸefkatli elini uzatmakta tereddüt göstermemiÅŸtir.

"Ä°yi niyetli tavrımızın istismarına müsamaha gösterilmez"

Ä°çinden geçmekte olduÄŸumuz böylesine hassas bir süreçte, insani, demokratik ve iyi niyetli tavrımızın istismar edilmesine elbette müsamaha gösterilemez. Sergilenen ÅŸiddet, vandalizm ve yaÄŸmacılıkla, devletimiz en etkin ÅŸekilde, demokrasi ve hukuk içinde mücadele edecektir.

"Çözüm Süreci hedefte"

Sahnelenen bu oyunun, Çözüm Süreci'ni ve kadim kardeÅŸliÄŸimizi sabote etme amacını taşıdığı, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'daki huzur ortamını hedef aldığı da açıktır.

"Vatandaşlarımız oyuna gelmez"

Bu nedenledir ki, karanlık odakların provokasyonları karşısında, vatandaÅŸlarımızın oyuna gelmeyeceklerine; her bir vatandaşımızın, sabır ve saÄŸduyu içinde davranacağına inancım tamdır.

"Akan kanın sorumluları belli"

Bu eylemler karşısında siyasi partilerimizin de son derece dikkatli ve sorumlu davranmaları büyük önem taşıyor. Åžiddeti, kargaÅŸayı ve vandalizmi teÅŸvik eden söylemler, yaÅŸanan can kayıplarının, akan kanın birinci derecede sorumlusudur.

"Siyasi partiler, anne ve babalar azami özen göstermeli"

Bütün milletimizin, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluÅŸları ve vatandaÅŸlarımızın saÄŸduyularını muhafaza edeceklerinin bilinciyle, özellikle anne ve babaların çocuklarının bu ÅŸiddet sarmalına kapılmamaları için azami özen göstereceklerine inanıyorum.

Türkiye, huzurumuza, istikrara, güven ortamına, özellikle de kardeÅŸliÄŸimize yönelik hiç bir tuzaÄŸa asla müsaade etmeyecektir'.

YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.