Sosyal Medya

Güncel

IŞİD'le savaşmak için botlarla nehri geçtiler

Şırnak'ta bir grup genç IŞİD ile savaşmak için botlarla nehrin öbür tarafına geçerek YPG'ye katıldı.



Şırnak'ın Silopi Ä°lçesi'nde DBP öncülüÄŸünde bir araya gelen kalabalık bir grup, Bostancı Köyü'nde insan zinciri oluÅŸturdu. Sınırı geçmek isteyen kalabalık gruba asker müdahalede bulununca ortalık bir anda savaÅŸ alanına döndü. Bazı gençlerin YPG güçlerine katılmak üzerebotlarla Dicle Nehri'ni geçtikleri görüldü.

IŞİD 'üç koldan saldırıyor'

Silopi'de IŞİD’in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve YPG güçlerini destek vermek için DBP ilçe binasında bir araya gelen kalabalık bir grup, daha sonra Suriye sınırında bulunan Bostancı Köyü'ne hareket etti.

Sınırda insan zinciri oluÅŸturun grup, Dicle Nehri’nin diÄŸer yakasındaki YPG’li grupla birleÅŸmek için nehre doÄŸru hareketlenince, asker müdahalesiyle karşılaÅŸtı. Grup içerisinde bulunan yüzü maskeli kiÅŸiler, askeri araçlara taÅŸlarla saldırıda bulundu. Bunun üzerine güvenlik güçleri, gruba plastik mermi, tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Tansiyonun yükselmesi üzerine asker, zaman zaman havaya ateÅŸ etti.

GerginliÄŸin azalması ve grubun sakinleÅŸmesi üzerine askerin müdahalesi de durdu. Bu sırada grupta yeralan bazı kiÅŸiler, ÅŸiÅŸirilmiÅŸ botlara binip sınırın diÄŸer tarafına geçerek YPG güçlerine katıldı. Olaylar sırasında bir Sikorsky tipi helikopterinin de sınır kısmında devriye uçuÅŸu yaptığı görüldü.

 





HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.