Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan kritik telefon görüşmesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile birer telefon görüşmesi yaptı.



CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüÅŸmede, Gazze baÅŸta olmak üzere Filistin'deki son geliÅŸmeler ele alındı.

GörüÅŸmede, bölgede adil ve kapsamlı barışın, Ä°srail iÅŸgalinin sona ermesi, 1967 sınırları temelinde baÅŸkenti DoÄŸu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olacağı vurgulandı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın, Ä°srail'in DoÄŸu Kudüs'te 2610 konut inÅŸa etme kararı almasınının yanı sıra Kudüs'te Mescid-i Aksa'da Müslümanlara yönelik saldırıları da kınadığı belirtildi.

Abbas ve MeÅŸal'in de Ä°srail polisinin ve Yahudi yerleÅŸimcilerinin Mescid-i Aksa'da sebep oldukları gerginliÄŸin ciddi endiÅŸe kaynağı olduÄŸuna dikkati çektikleri öÄŸrenildi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Abbas ve MeÅŸal ile yaptığı görüÅŸmede, Filistinliler arası birlik konusunda da görüÅŸ teatisinde bulunuldu. Bu konudaki geliÅŸmeleri memnuniyetle karşılayan ErdoÄŸan'ın, Türkiye olarak Filistinliler'in ulusal birlik hükümetini önümüzdeki süreçte de destekleyeceklerini vurguladığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.