Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yemen'de askeri karargahlara saldırı

El Kaide'nin Yemen'deki uzantısı olduğu belirtilen "Ensaru’ş-Şeria" örgütünün, ülkenin orta kesimindeki el-Beyda ilinde bulunan askeri ve güvenlik karargahlarına saldırılar düzenlediği bildirildi.



Ensaru’ÅŸ-Åžeria örgütünün sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, örgüt üyesi bir militanın, özel kuvvetlerin Beyda kentindeki karargahına bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediÄŸi belirtildi.

Açıklamada ayrıca, örgüt üyesi militanların kentteki genel güvenlik ve imdat güçleri karargahının yanı sıra hükümet binası ve ez-Zahir ile Ä°zze askeri noktalarına saldırı düzenledikleri, güvenlik güçleri ile militanlar arasında çatışmaların devam ettiÄŸi aktarıldı.

Saldırılarda bazı askerlerin öldüÄŸü bazılarının da yaralandığı kaydedilen açıklamada, örgüt üyelerinden intihar saldırganının dışında ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, Ensaru'ÅŸ Åžeria örgütü Beyda kentinde eÄŸitim ve öÄŸretim müdürlüÄŸü ofisinin de aralarında bulunduÄŸu bazı devlet binalarının kontrolünü ele geçirdi.

El Kaide örgütü Yemen hükümetini ve silahlı güçlerini ''Amerikan yanlısı'' olmakla suçluyor ve düzenlediÄŸi eylemlerde, ordu mensuplarını ve istihbarat görevlilerini hedef alıyor.

AA HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.