Sosyal Medya

Coğrafyamız

"Batı savaşın faturasını ağır ödeyecek"

Nusra, muhalif grupları koalisyona katılmamaları konusunda uyardı.



Suriye'de savaÅŸan gruplardan Nusra Cephesi, muhalif grupları, ABD öncülüÄŸünde oluÅŸturulan uluslararası koalisyona katılmamaları konusunda uyardı.

Nusra Cephesi komutanlarından Muhammed el-Culani, Nusra Cephesi'ne ait yayın kuruluÅŸu "Menaratu'l Beyza"da yayımlanan ses kaydında, ABD öncülüÄŸünde IŞİD'e karşı oluÅŸturulan uluslararası koalisyonu "ÅŸer antlaÅŸması" olarak nitelendirdi.

Sahada dürüstçe çarpışan tüm grupların, batı ve ABD'ye, IŞİD zulmünü, komutanların öldürülmesi ve zenginliklerin istila edilmesi gibi amaçlar için kullandırmamaları gerektiÄŸini vurgulayan Culani, "Bu grupları cihat alevini söndürmeyi hedefleyen ÅŸer ittifakına katılmamaları ve batıya boyun eÄŸmemeleri konusunda uyarıyorum" ifadesini kullandı.

Culani, bu grupların IŞİD'e karşı savaÅŸmasını ya da saldırılarını püskürtmesini isteyenlerden "haçlı koalisyonuna" katılmamaları çaÄŸrısında bulunarak, ÅŸunları kaydetti:

"Batı ve ABD'nin, Müslümanları zulümden kurtarmak için geldiÄŸini sanmayın. Esed, üç yıldır Sünni halkın başına ölüm yaÄŸdırdı, esarete mahkum etti, iÅŸkence yaptı, kimyasal silahla saldırdı. Ölü ve yaralı sayısı 1 milyona ulaÅŸtı. Bu batının sözünü ettiÄŸi uluslararası barış ve güvenliÄŸi tehdit etmiyor muydu?"

"NUSRA, HAÇLI SALDIRISINI ELÄ°NDEKÄ° Ä°MKANLARLA ÅžAM'DAN PÜSKÜRTECEK"

Culani, batının, uzaktan yürütülen savaşın kendisini yıpratmayacağını sandığını savunarak, "Bu doÄŸru bir tespit deÄŸil. Batı savaşın faturasını ağır ödeyerek, 100 yıl geriye gidecek. Nusra Cephesi, rejimle mücadeleye devam edecek ve haçlı saldırısını elindeki imkanlarla Åžam'dan püskürtecek" diye konuÅŸtu. 

Öte yandan, Suriye rejiminin yanında savaÅŸan Hizbullah'ın, Lübnan'ı iç savaÅŸa sürüklediÄŸini öne süren Culani, Lübnan'daki Sünni Müslümanları "Åžam'daki kardeÅŸlerine yardım etmeye ve Hizbullah'a karşı ayaklanmaya" çağırdı ve "Sınır kasabası Arsal'da yaÅŸananların sonrasında ve öncesinde, Lübnan ordusunun, Hizbullah'ın hakimiyeti altında olduÄŸu herkes tarafından anlaşıldı" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Koalisyon güçleri, geçtiÄŸimiz günlerde Nusra Cephesi'ne ait 4 karargahı bombalamış, hava saldırısında aralarında Kanas Timi Komutanı Ebu Yusuf el-Türki'nin de bulunduÄŸu 18'i keskin niÅŸancı, 51 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. Saldırı sonrası bölgeye gazeteciler ve yerel aktivistler de dahil kimse alınmamıştı.

TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.