Sosyal Medya

Gençlik

'Uyuşturucudan kurtulmanın yolu İslami eğitimdir'

'Uyuşturucudan kurtulmanın yolu İslami eğitimdir'



UyuÅŸturucu madde kullanımının geldiÄŸi seviyeye dikkat çeken Bitlis Ä°l Müftüsü Ä°mran Kılıç, bundan kurtulmanın tek yolunun  Ä°slami bir eÄŸitim ile olduÄŸunu ifade etti. Kılıç, “ Bugün Allahtan, Peygamberden ve Ä°slam dan uzak bir ÅŸekilde yetiÅŸtirilen gençliÄŸimiz, uyuÅŸturucu madde kullanma bağımlılığı haline gelmiÅŸtir.” dedi.
 
Ä°nsanlar Ä°slam dan uzaklaÅŸtıkça, uyuÅŸturucuya yakınlaşıyor
Kılıç ÅŸöyle konuÅŸtu: “Daha düne kadar aileler çocuklarını Ä°slami bir edeple, terbiyeyle ve eÄŸitimle yetiÅŸtirdiÄŸinde, bu çocuklar esrar, eroin, morfin gibi uyuÅŸturucu maddelerin isimlerini dahi bilmezken, bugün gerek aile ortamında, gerek çevre ortamında gerekse de okul ortamında bu gençlere yeterli derecede Ä°slami eÄŸitim verilmediÄŸi için, onlara bu uyuÅŸturucu maddenin zararları anlatılmadığı için, onları bu maddelere müptela edenlere gerekli müdahaleler edilip tedbir alınmadığı için, maalesef gençlerimiz uyuÅŸturucu maddelere müptela olmuÅŸ durumdadır."
 
Neslimize musallat olmuÅŸ en büyük terör uyuÅŸturucu maddedir
Neslimize musallat olmuÅŸ en büyük terörün uyuÅŸturucu madde olduÄŸuna dikkat çeken Kılıç,“Bugün ülkemizde bir tarafta cinayetle, terörle uÄŸraşırken; bir taraftan da asıl neslimizi ve gençliÄŸimizi tehdit eden en büyük terör olan uyuÅŸturucu maddeyle mücadeleyi yapmıyoruz. Bugün uyuÅŸturucu maddeler alenen satılmaktadır. Bu zehirli maddeyi satan tacirler artık okullarımızın önünde dahi rahatça satmakta ve çocuklarımızın hayatını tehlikeye atmaktadırlar. Gözlerimizin önünde bu müptelaya kapılan çocuklarımız eriyip gitmektedirler.  Kendisinde uyuÅŸturucu yakalanan gençler, içici olduÄŸunu beyan ederek kurtulmaktadırlar.
 
Artık harabe mekânlar ve tenha sokaklar uyuÅŸturucu mekânları olmuÅŸ
 Alınmayan tedbirler veya yetersiz alınan tedbirler nedeniyle artık gençlerimiz rahatça kullanıyor. Kullanmakla da yetinmediÄŸi gibi bunu bir meslek haline getirerek toplumu maddi ve manevi olarak tahrip etmektedirler. Daha önce Bitlis’te uyuÅŸturucu kullananların sayıları parmak ile gösterilecek kadar iken, bugün artık terk edilmiÅŸ, harabe evlerde, tenha sokaklar da alkol ve uyuÅŸturucu madde kullanan gençlerden geçilmiyor. Son zamanlarda Bitlis’te uyuÅŸturucu madde bulundurmak ve kullanmaktan dolayı gözaltına alınan insanlar bu durumun ciddiyetini ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.
 
Devlet, caydırıcı yasal düzenlemeler yapmalıdır
Devlet baÅŸta olmak üzere sivil toplum kuruluÅŸlarına ve halka büyük sorumlukların düÅŸtüÄŸünü ifade eden Kılıç, “ Her birimize bir deÄŸil, birden fazla görev düÅŸmektedir. Devlet, bu gençlerimizi zehirlemeye çalışan uyuÅŸturucu madde satıcılarına, üreticilerine ve buna destek verenlere yönelik ciddi anlamda tedbir alması gerekir. Okulların önünde çocukları zehirleyenlere fırsat vermemeli ve uyuÅŸturucu madde kullanan ve satanlara yönelik caydırıcı yasal düzenlemeler yapmalıdır. Bu konuda da toplumu bilinçlendirmelidir. STK lara, halka ve ailelere düÅŸen görevler ise seminerler yapılarak uyuÅŸturucunun zararları anlatılmalı ve bu konuda gençler zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirilmelidir. Bununla beraber uyuÅŸturucu maddenin ilk ayağı olan tütün ve tütün mamullerinin de zararları anlatılmalıdır” ÅŸeklinde konuÅŸtu. (Åžükrü TontaÅŸ-Ä°LKHA)


Ä°LKHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.