Sosyal Medya

Dünya

ABD'de fast food isyanı

ABD'de fast food restoran zincirleri çalışanları greve gitti. Bir günlük iş bırakma eylemine binlerce çalışan katıldı. Polis gösterilere müdahale etti.



New York'un merkezi Times Meydanı'nda bulunan McDonald's ÅŸubesi önünde gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti. Grevi organize eden "15 için mücadele" (Fight for 15) isimli giriÅŸimin çok sayıda üyesi göz altına alındı.

GiriÅŸimin baÅŸta Los Angeles, Detroit ve Boston olmak üzere 150'ye yakın Amerikan ÅŸehrinde düzenlediÄŸi gösterilere polisin yer yer müdahale ettiÄŸi, bazı göstericilerin polis tarafından göz altına alındığı belirtildi.

"15 için mücadele" giriÅŸimi, fast food restoran zincirlerinde saat ücretinin 15 dolara çıkarılmasını talep ediyor. Ülke genelinde ortalama saat başı ücreti halen 7,5 dolar seviyesinde bulunuyor.

Obama çalışanlara destek çıktı

"15 için mücadele" giriÅŸiminin kampanyası McDonald's, Burger King ve diÄŸer fast food restoran zincirlerinde yaklaşık iki yıldır yürütülüyor. Kampanya, aralarında BaÅŸkan Barack Obama'nın da bulunduÄŸu tanınmış isimler tarafından destekleniyor. Obama, bir süre önce, "Bu ülkede, fast food çalışanlarının ailelerine onurlu bir hayat sunmak için ücret artışı talep eden bir ulusal hareket var" ifadelerini kullanarak kampanyayı övmüÅŸtü.   

McDonald's yönetiminden yapılan açıklamada, "emeklerine saygı duyduÄŸumuz çalışanlarımıza adil bir ücret ödüyoruz. Muhtemel bir ücret artışı kademeli olarak uygulanacaktır" denildi. Açıklamada, "ÅŸiddete yer vermeyen gösteri hakkını saygıyla karşılıyoruz" görüÅŸüne yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.