Sosyal Medya

Dünya

'Rejime seyirci kalınması kaosa neden oldu'

NATO zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ve Suriye'deki krizin nedeninin, Batı'nın Şam rejimine seyirci kalması olduğunu söyledi. Ukrayna ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne de vurgu yapan Erdoğan, NATO'nun 2015'teki Afganistan görevinde Türkiye'nin aktif rol alacağını söyledi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Galler’deki NATO zirvesinde dün öÄŸle saatlerinde, Afganistan konusunda müttefik ve ortak ülkelerin devlet ve hükümet baÅŸkanlarının katılımıyla yapılan toplantıya katıldı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, kritik ve hassas bir süreçten geçen Afganistan'a önümüzdeki dönemde de Türkiye olarak destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Afganistan'daki CumhurbaÅŸkanlığı seçim sürecinin en kısa sürede sonuçlanmasını beklediklerini belirten ErdoÄŸan, Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) harekâtı sona erdikten sonra da kardeÅŸ Afgan halkını kendi kaderine terk etmeyeceklerini, onları yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ISAF’ın ardından 2015 yılında baÅŸlatılması planlanan Kararlı Destek Misyonu'nda da Türkiye'nin öncü bir rol üstleneceÄŸine deÄŸindi.

Ukrayna ve Azerbaycan’ın toprak bütünlüÄŸüne vurgu

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 4 Eylül PerÅŸembe günü öÄŸleden sonra devlet ve hükümet baÅŸkanları düzeyinde yapılan NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısında yaptığı konuÅŸmada, Ukrayna’nın siyasi bağımsızlığına, toprak bütünlüÄŸüne, egemenliÄŸine ve milli birliÄŸine Türkiye tarafından verilen desteÄŸin önümüzdeki dönemde de devam edeceÄŸini belirtti.

ErdoÄŸan, Kırım’ın yasadışı ilhakının tanınmayacağını hatırlatarak, baskıya maruz kalan Kırım Tatar Türklerinin izole edilmemesi ve krize siyasi çözüm bulunmasına yönelik çabaların desteklenmesi gerektiÄŸini de vurguladı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, NATO'nun Azerbaycan'a verdiÄŸi vaatleri yerine getirmesi gerektiÄŸini, KarabaÄŸ sorununun Azerbaycan'ın toprak bütünlüÄŸü çerçevesinde çözümlenmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

“Suriye rejimine seyirci kalınması kaosa neden oldu”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, dün akÅŸam Cardiff Kalesi'ndeki Kuzey Atlantik Konseyi'nin çalışma yemeÄŸi sırasında liderlere hitaben yaptığı konuÅŸmada ise Irak, Suriye ve Ukrayna'daki son geliÅŸmelere iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerini aktardı.

ErdoÄŸan, NATO'nun karşılaÅŸtığı temel güvenlik sınamalarının ele alındığı yemekte, Suriye ve Irak’ta bölgesel güvenlik ve istikrarı tehdit eden ÅŸiddet ortamına karşı bütüncül bir yaklaşımla kararlı adımlar atılması gerektiÄŸine iÅŸaret etti.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Åžam rejiminin yaptıklarına seyirci kalınması neticesinde bölgede ortaya çıkan kaos ortamından yararlanan terör örgütlerine karşı kapsamlı bir strateji geliÅŸtirilmesi gerektiÄŸini de vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.